Annonce
Ugeavisen Ribe

Brandmand i Ribe er vild med kubik

Thomas Laugesen har på en af sine Formel 1 ture været så heldig at møde sit idol, Kevin Magnussen. Privatfoto
Brandmanden Thomas Staal Laugesen er vild med motorer og han bruger meget af sin fritid på at skrue i knallerter og biler.
Annonce

Ribe: Når artikelserien ”En anden snak” skal produceres er den eneste besked man giver til kilden, at vi skal snakke om noget andet end det, lokalbefolkningen kender dem fra.

Så beskeden til beredskabsinspektør hos Sydvedstjysk Brandvæsen Thomas Laugesen lød, at vi skulle snakke om noget andet end brand.

- Det er godt nok en smule svært, for jeg bruger en masse af min fritid på det samme som mit arbejdsliv. Nemlig noget der har med brand at gøre, udbrød Thomas Laugesen som det første.

Men vi skulle dog ikke snakke sammen ret længe, før vi havde sporet os ind på emnet kubik.
Det viste sig ret hurtig, at Thomas har en helt stribe historier i ærmet, der alle sammen har noget med motor og kubik at gøre.

- Jeg elsker at rejse, og de fleste rejser handler om at komme ud og se Formel 1. Når jeg sammen med min faste makker skal finde et Formel 1 rejsemål, vælger vi de lidt mere specielle. Det betyder, at vi har været i Vietnam, Malaysia, Dubai, Bahrain og Texas. Det er rigtig fedt, at vi har en dansker med i Formel 1, og jeg har været så heldig at møde Kevin Magnussen, da vi en dag var ude at se Formel 1, og det var jo ret fantastisk, siger Thomas Laugesen.

- Det var selvfølgelig fedt, hvis Kevin Magnussen kunne vinde et løb, men med de biler han har til rådighed er det ikke muligt. Så jeg kan sagtens glæde mig over en overhaling og andre gode momenter på banerne, og stemningen, lyden og lugten er bare fantastisk, siger han.

Med passionen omkring Formel 1 følger der også en stor drøm for Thomas.

- Min store drøm er at prøve at køre en Formel 1 bil. Bare en gang så jeg mærker fornemmelsen. Det er muligt, men det er også megadyrt, så hvem ved måske lykkes det en dag. Jeg har kørt i mange vilde biler, men dette vil overgå alt hvad jeg hidtil har oplevet.

- Turen til Formel 1 er en rigtig herretur, men det inspirerer mig tit til, at jeg skal besøge samme steder en anden gang, men med min familie, siger Thomas.

Annonce

Var vild med fart

Han fortæller, at han som ung ikke var bange for at køre stærkt på hurtige knallerter og i hurtige biler, hvor han også havde fornemmelsen af at være udødelig. Men det har ændret sig med årene.

- Nu har jeg jo fået kone og børn, og jeg er derfor faldet til ro og jeg tænker over hvad jeg laver. Jeg har også et job hvor et kørekort er nødvendigt, og jeg tror at jeg kører lidt som en bedstefar i dag.


Min store drøm er at prøve at køre en Formel 1 bil. Bare en gang så jeg mærker fornemmelsen. Det er muligt, men det er også megadyrt, så hvem ved måske lykkes det en dag.

Thomas Laugesen


Annonce

Skruer og hygger sig

Når Thomas ikke er på job, bruger han tid på at hjælpe sin svigerfar med at istandsætte et par gamle biler, og derudover har han et par knallerter, som han sætter i stand.

- Jeg har lige istandsat en Yamaha 4-gearet knallert, der er helt magen til den, jeg havde som ung. Den står hjemme i stuen, og jeg har en målsætning om, at den skal blive stående. Men det kan godt være, at konen tvinger mig til at sætte den ud i garagen, når jeg er færdig med den.

Thomas Laugesen har sin Yamaha knallert stående indenfor i stuen, mens den bliver sat i stand, og han håber, at den får lov til at blive stående bagefter. Privatfoto

- Jeg kører ture sammen med andre Yamaha glade knallertkørere, og udover at køre ture kan vi godt lide at skrue på vores knallerter sammen.

Kort om Thomas

Thomas Laugesen er 42 år og gift med Anette. De har to børn sammen på 9 og 7 år, mens Thomas også har en datter på 19.

Han er beredsskabsinspektør og indsatsleder ved Sydvestjysk Brandvæsen og han er oprindelig fra Jernvedlund.

Denne artikel er en del af en serie, hvor vi beder folk om at fortælle om noget andet end det, man plejer at snakke med dem om. Det er kollegaen, der laver aftalen, og journalisten ved ikke, hvem han skal interviewe og kommer derfor uforberedt til mødet med den hemmelige gæst.

- Det kan da godt være at det ikke er helt normal at gå op i gamle knallerter, men jeg er jo ikke den eneste, der gør det, og der er mange, som er større nørder end mig.

- Jeg kunne godt finde på at købe et par knallerter mere, for så kunne jeg hygge mig med at sætte dem i stand, siger Thomas Laugesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce