Annonce
Ugeavisen Ribe

BrodeRibe 2020 blev aflyst, men der er en ny festival på vej

Arbejdsgruppen bag BrodeRibe savner det fællesskab, der opstår, når man mødes og udfører sit håndværk. De har igennem de seneste måneder måttet mødes virtuelt. Collage: Privat
Arbejdsgruppen bag den store Broderifestival er gået i gang med forberedelserne forud for en ny festival. Den skal løbe af stabelen i marts 2021
Annonce

Ribe: Da Danmark lukkede ned i marts måned, var en af konsekvenserne, at nye og store festival, BrodeRibe, ikke kunne afvikles.

Dermed måtte arbejdsgruppen bag droppe det, de havde arbejdet med gennem flere år. Det var naturligvis en hård nød at knække for den initiativrige arbejdsgruppe, men den er nu kommet videre, og man arbejder ihærdigt på at stable en ny stor event på benene, som skal afvikles i weekenden 12.-14.marts 2021.


Vi har lavet en ny festival, der næsten er en kopi af den sidste, dog med ændringer i lokaler og deltagerantal på grund af hensynet til corona.

Lisbet Krogh Nielsen


- Vi oplevede en kæmpe interesse for vores festival, og vi havde udsolgt på 24 af vores 29 workshops. Vores store planlagte fællesspisning og højskoleaften var også blevet et tilløbsstykke. Der var brodøser fra alle hjørner af Danmark, der havde tilmeldt sig, ligesom der var tilmeldinger fra Tyskland og Norge, og det gjorde det ekstra ærgerligt, at vi måtte aflyse. Men vi bruger interessen positivt, og vi er i fuld gang med at skabe en ny stor festival, siger Lisbet Krogh Nielsen.

Annonce

En sikker festival

Men den nye situation med coronaen hængende over hovedet har betydet, at arrangørerne har måttet gentænke hele det store event.

BrodeRibe

Festivalens styregruppe, som samtidig er Foreningen BrodeRibes bestyrelse, består af Mette Solkær, Mette Madsen, Mette Krabbe, Mette Danielsen, Ann Mia Lauridsen, Helle Randløv og Lisbet Krogh Nielsen.

Derudover er der tilknyttet en flot frivillige. Hvis man ønsker at støtte festivalen, kan man skrive til info@broderibe.dk.

- Vi har lavet en ny festival, der næsten er en kopi af den sidste, dog med ændringer i lokaler og deltagerantal på grund af hensynet til corona. Vi mærker en stor interesse for den kommende festival, og vi kan mærke, at der er mange, der savner det fællesskab omkring en fælles interesse, som har været sat på stand by siden coronaen blev virkelighed. For os er broderi nemlig ikke kun en individuel aktivitet, men i høj grad noget man kan samles om, snakker om, have en fælles glæde ved samt inspirere hinanden til, siger Lisbet Krogh Nielsen.

- Vores nye hjemmeside er klar, der bliver oprettet begivenheder på Facebook og billetsalget er startet den 12. oktober, og vi er naturligvis spændte på om interessen er ligeså stor som sidst, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce