Annonce
Ugeavisen Ribe

Brorsons salmer fyldte kirken med vellyd

Kvartetten bag ”Jazz på dansk” leverede et brag af en koncert sammen med sangeren Sinne Eeg, der var speciel guest. Foto: Bo Maimburg
Tilskuerne til udgivelsen af Jazz på dansk 4, "Den yndigste rose", fik sig en stor musikalsk oplevelse.
Annonce

Ribe: Søndag eftermiddag var der officiel release på den fjerde Jazz på dansk cd, som denne gang har titlen ”Den yndigste rose”.

Cd’en indeholder salmer og sange af salmedigteren Brorson, der jo oprindelig havde sit virke i Ribe, og så er der også numre af Bellman og Kingo.

Hvis man kan tale om, at Brorson skrev et hit, må det være ”Op al den ting som Gud har gjort”, og det var også den sang, der startede koncerten. Martin Schack lagde ud med et forspil, hvor melodien blev antydet på fornemste vis, og da Michael Olsens saxofon fyldte rummet med melodien til Brorsons værk, var man solgt.

At spille en jazzkoncert i Ribe Domkirkes specielle kirkerum, hvor der er mere end 10 sekunders efterklang, kræver sine musikere, men denne udfordring mestrede de til fulde.

Det er normalt, at man tager sit el-klaver med, når man skal give en koncert i en bygning, hvor der ikke er et klaver. Men Martin ville ikke nøjes, så han havde fået bragt sit flygel til kirken, og det er altså ikke noget, man bare tager under armen.

Og for os ripensere, var der ekstra glæde, da de spillede ”Den yndigste Rose”, for det er jo som bekendt en af de melodier, som domkirkens klokkespil spiller hver dag.

En enkelt sang blev startet af Morten Ramsbølls lækre basspil, og en anden intro var lagt i hænderne på trommeslageren Morten Lund. Og på den måde viste de alle prøver på deres kunnen, og det var helt tydeligt, at de fire musikere klæder hinanden.

Og stort var det også, da Sinne Eeg tog mikrofonen og sang ”Nu er jord og himmel stille”. Hun er et verdensnavn, og hendes fantastiske stemme fyldte kirken med vellyd.

Sangene blev præsenteret af Bente og Torben Bramming, og de gav koncerten et historisk vingesus.

Jazz på dansk

Det er igen Martin Schack, piano, Michael Olsen, sax, Morten Ramsbøll, bas, og trommeslageren Morten Lund, der udgør stammen på ”Jazz på dansk”, og denne gang medvirker den danske topsanger, Sinne Eeg, og den norske sanger, Torhild Ostad. Det er den fjerde cd i rækken, og den er udgivet i samarbejde med Salmernes hus, Bente og Torben Bramming fra Taarnborg.

Der var release på ”Jazz på dansk” cd 4, der havde titlen ”Den yndigste rose. Foto: Bo Maimburg
Der var release på ”Jazz på dansk” cd 4, der havde titlen ”Den yndigste rose. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce