Annonce
Ugeavisen Ribe

Budgetforhandlinger i gang: Ribe Svømmebad i spil til tocifret millionbeløb

Ribe Svømmebad står over for en opgradering, hvis politikerne ved de kommende budgetforhandlinger vælger at følge forvaltningens indstilling. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Budgetforhandlingerne er gået i gang i Esbjerg Kommune, og her har forvaltningen anbefalet, at der skal bruges 10,5 millioner kroner på at forny Ribe Svømmebad.
Annonce

Ribe: En opgradering af Ribe Svømmebad stod allerede på listen over mulige projekter, der kunne støttes ved budgetforhandlingerne i 2017. Men hverken dengang eller de følgende to år har der været penge til det.

Derfor er håbet nu, at 2020 er året, hvor der kigges Ribe Svømmebads vej, og da forvaltningen igen i år har anbefalet, at badet opgraderes med blandt andet varmtvandsbassin og wellnessområde, så er håbet tændt igen.

- Det er meget positivt, og det vil jeg gerne anerkende, at man nu er kommet så langt med planerne for en opgradering, siger Jørgen Jepsen, der er centerleder for Ribe Fritidscenter og Svømmebad.

Planerne går på, at der i det nordvestlige hjørne af svømmehallen opføres en tilbygning på omkring 180 kvadratmeter. Her skal der være varmtvandsbassin på 70 kvadratmeter og et wellnessområde med sauna, dampbad og afslapningsområde.

Annonce

Totaloplevelse

Prisen for etablering af tilbygningen er 10,5 millioner kroner, og ifølge forslaget skal den opføres i 2023. Vælger politikerne at følge indstillingen, håber Jørgen Jepsen dog på, at opførelsen kan ske tidligere, så man på den måde kan stå bedre i forhold til konkurrencen fra svømmehallerne i blandt andet Rødding, Vejen og Skærbæk.

Ribe Svømmebad

I 2016 begyndte man hos Ribe Svømmebad for første gang at gøre sig alvorlige overvejelser om en udvidelse, hvorefter der i 2017 blev nedsat en arbejdsgruppe, der arbejdede med et større idéoplæg til en opgradering.

De første år, sagen var med i budgetforhandlingerne, blev den ikke prioriteret. Senere kom den med i en særlig boblerpulje, og i de kommende budgetforhandlinger har forvaltningen prioriteret svømmebadet i et kommende budget.

- En by af Ribes størrelse skal have et ordentligt svømmebad, og vi håber meget på en opgradering af faciliteterne, så vi fremover også kan tilbyde babysvømning og bedre forhold for turisterne, ligesom vi også gerne vil give en totaloplevelse for de familier, der besøger os, siger Jørgen Jepsen.

Ifølge Esbjerg Kommunes forvaltning vil en opgradering betyde en øget udgift til drift på 145.000 kroner årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce