Annonce
Ugeavisen Ribe

Budgetforhandlinger kan give nyt liv til Projekthuset i Ribe

Susanne Dyreborg og Anne Marie Geisler Andersen har i fællesskab arbejdet for, at der skal stables et nyt tilbud på benene som erstatning for Projekthuset Ribe, der blev sparet væk ved sidste års budgetforhandlinger. Foto: René Jørgensen
To byrådspolitikkere fra hvert deres parti vil i fællesskab etablere et nyt og bredere tilbud i det tidligere Projekthuset i Ribe. Huset i Ribe skal nemlig rumme flere brugergrupper
Annonce

Ribe: Da Projekthuset Ribe på Industrivej sidste år blev offer for Esbjerg Kommunes sparekniv ved budgetforhandlingerne, gik det ud over mange brugere. Men nu kan der være et nyt tilbud på vej. I hvert fald hvis der bliver enighed om det rundt om forhandlingsbordet i denne tid, hvor budgetforhandlingerne er i fuld gang.

Det er Susanne Dyreborg (DF) og Anne Marie Geisler Andersen (R), der i fællesskab har arbejdet for et nyt tilbud gennem Social og Arbejdsmarkedsudvalget, for begge er enige om, at beslutningen om at sløjfe tilbuddet sidste år, var en fejl.

- Hvis vi havde vidst, hvad vi gjorde sidste år, er jeg overbevist om, vi ikke havde lukket tilbuddet. Det stod nævnt som en mulighed mellem linjerne i en længere tekst, forklarer Anne Marie Geisler Andersen.

Derfor tog Susanne Dyreborg initiativ til at tage fat i sagen igen.

- Tilbuddet var en succes i Ribe, og der skal være et sådan tilbud til den målgruppe i Ribe og oplandet. Rent lokalt kan vi ikke undvære det, og det er en god investering at hjælpe unge på vej til at blive selvforsøgende, siger hun.

Annonce

Flere brugergrupper

Målgruppen for det daværende tilbud var unge, der er et andet sted i livet, end at være klar til at komme i eksempelvis virksomhedspraktik. Det nye tilbud - som går under arbejdstitlen Huset i Ribe - vil ramme samme målgruppe og flere endnu.

- Der skal være flere aktiviteter i Huset Ribe og tilbud til flere brugergrupper, på den måde bliver det mindre sårbart, forklarer Susanne Dyreborg.

Pris: Knap en million kroner årligt

Sidste år betød en nedlukning af Projekthuset i Ribe en besparelse på i alt 2,7 millioner kroner over to år.

Hvis tilbuddet Huset i Ribe gennemføres med den ønskede model vil det koste 868.600 kroner det første år og 768.600 de følgende år. Forslaget indebærer, at der skal ansættes to medarbejdere.

Forslaget er blevet sendt til budgetforhandlingerne efter et mindretal i Social og Arbejdsmarkedsudvalget bestående at Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, ønskede det.

Således skal tilbuddet rumme jobsøgningskurser og jobklubber for ledige på kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Derudover skal der være både STU- og VSU- undervisning ((Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse samt Voksen Special Undervisning, red), oprettes en ny STU-linje, en butikslinje i samarbejde med Sct. Peder Butik & Café samt gennemføres beskæftigelsesprojekter for de borgere, der er længst væk fra arbejdsmarkedet. På den måde til omkring 190 ledige og unge få et tilbud tættere på deres bopæl.


Tilbuddet var en succes i Ribe, og der skal være et sådan tilbud til den målgruppe i Ribe og oplandet. Rent lokalt kan vi ikke undvære det, og det er en god investering at hjælpe unge på vej til at blive selvforsøgende

Susanne Dyreborg (DF)


- Vi har fået øjnene op for, at flere brugergrupper kan få gavn af et tilbud i Huset. Desuden er der ikke særlig mange af den slags tilbud til borgere på kanten af arbejdsmarkedet, og det skal der være også i Ribe, siger Anne Marie Geisler Andersen.

Både Susanne Dyreborg og Anne Marie Geisler Andersen har en stor tro på, at tilbuddet kan blive en del af det kommende budgetforlig.

- For mig at se er der ikke nogen, der kan sige nej til, at det her tilbud skal blive til noget. Jeg har prikket til flere andre i byrådet, der har vist interesse, så jeg er 85 procent sikker på, at det lykkes, siger Susanne Dyreborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce