Annonce
Ugeavisen Ribe

Butikstyv skudt efter indbrud i Ribe

Indbrudstyve smadrede ruden ud mod Saltgade og stak af i bil med tøj for cirka 350.000 kroner. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Efter en længere biljagt blev en af fire personer i en flugtbil skudt i skulderen af en politibetjent. Det skete øst for Ribe.
Annonce

Ribe: Natten til mandag, klokken 03.49, blev Mr.-butikken i Ribe endnu engang udsat for et indbrud, hvor en rude blev smadret, og hvor der blev stjålet varer for omkring 350.000 kroner.

Efterfølgende stak gerningsmændene af i en bil og kørte øst på, og herfra eskalerede dramaet. En politipatrulje satte lidt efter klokken fire, da bilen var nået til Foldingbro, efter den, hvorefter biljagten fortsatte hen over 20 kilometer. I forbindelse med eftersættelsen på Kongeåvej og Koldingvej i østlig retning blev der smidt tøj, flasker og skarpe genstande efter politibilerne langs en ti kilometer lang strækning, og for at stoppe bilen opsatte politiet en spærring med patruljebiler. Da den efterfulgte bil opdagede dette, vendte den om og kørte mod de patruljebiler, der fulgte efter. I den tilspidsede situation valgte en betjent at affyre et skud mod flugtbilens chauffør, der blev ramt i skulderen. Derefter standsede køretøjet, og alle fire personer blev anholdt klokken 04.12. Chaufføren blev efterfølgende indlagt på Kolding Sygehus og er uden for livsfare.

Indehaver af Mr., Keld Vestergaard, anslår, at der er blevet af primært Hugo Boss tøj for cirka 350.000 kroner.

Mandag eftermiddag blev de fire mænd - tre på 23 år og en 29-årig - fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Esbjerg. Her valgte en dommer at varetægtsfængsle dem i fire uger. Mændene blev sigtet for indbrud, vold mod politiet, for at have forvoldt nærliggende fare for andres liv eller førlighed og for forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, oplyser politiet. Ved grundlovsforhøret nægtede alle mændene sig dog skyldige.

Indbrudstyve smadrede glasset i butikkens dør ud mod Saltgade og stak af i bil med tøj for cirka 350.000 kroner. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce