Annonce
Ugeavisen Ribe

Byggeri af Lidl i Ribe er nu gået igang

Jorden blev kastet op i luften af Michael Boel Olesen, Karen Sandrini og Kristoffer Stimpel, da det første spadestik til Lidls kommende butik i Ribe torsdag morgen blev taget. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Det ventes, at den nye Lidl forretning står færdig til sommer, og torsdagens første spadestik var samtidig igangsættelsen af hele byprojektet Jernstøberiet Ribe
Annonce

Ribe: Med tre symbolske kast med jord blev byggeriet af den kommende Lidl forretning på Saltgade i Ribe torsdag morgen sat i gang. I dagene forinden var arbejdet med at banke pæle ned i jorden for at lave fundamentet gået i gang, og i det kommende halve års tid vil bygningen stille og roligt rejse sig.

- Vi får en forretning på 1.800 kvadratmeter, hvoraf salgsarealet bliver på 1000 kvadratmeter. Forretningen vil med røde teglsten og vinduer ud mod Saltgade passe ind i bymiljøet, siger ejendomschef i Lidl Danmark, Kristoffer Stimpel, der forventer, at butikken vil være klar til kunderne i sommeren 2020.

- Vi ville gerne være i Ribe, fordi det er nordens ældste by og fordi, der er et kæmpe opland og mange turister. Vi håber at kunne bidrage til et varieret butiksudbud, fortsætter han.

Nyt bydelsprojekt

Lokalplanen for bydelsprojektet Jernstøberiet Ribe blev mandag godkendt i byrådet i Esbjerg Kommune, og derfor kunne byggeriet af Lidl gå i gang. Der kommer 78 parkeringspladser udenfor butikken, som får en indretning, der minder om andre tilsvarende Lidl butikker. Tidligere har der været planer om en spansk trappe ned mod åen, men den plan er blevet droppet igen.

Der er planlagt cirka 240 boliger i bydelsprojektet, hvoraf de første 110 boliger langs åen ventes at stå færdige om 2-3 år.

Annonce

En spændende proces

De første spadestik, der blev udført af Kristoffer Stimpel, Esbjerg Kommunes Karen Sandrini og Michael Boel Olesen, direktør i Ribe Jern Ejendomme, var samtidig første skridt i byggeriet af Ribes nye bydel. Det er et projekt, som ifølge Michael Boel Olesen har været i gang i mere end fire år.

- Det har været en lang og spændende proces. Faktisk var det Lidl, der med en forespørgsel på at bygge en forretning, der satte gang i tankerne om hele byprojektet, så jeg er glad for, at vi nu kommer igang. Det er mere naturligt, at der skal ligge en bydel her end en industrifabrik, siger Michael Boel Olesen, der med et glimt i øjet også fik tilføjet, at man allerede har slidt én Lidl chef op i processen.

Esbjerg Kommune fik fra Lidls side ros for samarbejdet, og Karen Sandrini var glad for at være en del af den historiske begivenhed det er, at bydelsbyggeriet nu er gået i gang.

- Når vi laver en ny bydel i nordens ældste by, er det naturligvis i høj kvalitet. Der er i dette projekt taget højde for byens resterende bygningsarv og kulturarv, og selvom Lidl har et karakteristisk udtryk og logo, så har man gjort sig umage for at få butikken til at passe ind i det resterende udtryk, lød det fra udvalgsformanden for Plan og Miljø.

Butikken bliver 1800 kvadratmeter stor, hvoraf salgsarealet bliver 1000 kvadratmeter. Røde teglsten gør, at det passer ind i bymiljøet. Illustration: Lidl Danmark
Karen Sandrini pointerede, at det er godt, at Lidl har gjort sig umage for at få butikken til at passe ind i det resterende bydelsudtryk. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Michael Boel Olesen, Karen Sandrini og Kristoffer Stimpel tog alle fat i en spade, da det første spadestik til Lidls kommende butik i Ribe torsdag morgen blev taget. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce