Annonce
Ugeavisen Ribe

Byggeri i Ribe følger nye standarder

Hver af de to nye vandbeholdere er 600 kubikmeter store. Foto: André Thorup

Din Forsyning er i fuld gang med at få bygget nye drikkevandsbeholdere i en helt ny bygning på Nørremarksvej.

Annonce

Ribe: Til sommer, når bygningen på Nørremarksvej ved siden af Skindermarkens Vandværk står færdig, vil forsyningssikkerheden for drikkevandet være øget væsentligt.

Søren Tygesen, der er geolog ved Din Forsyning, forklarer nemlig, at byggeriet i Ribe foregår efter en ny dansk standard inden for vandbeholdning.

- Vi bygger beholderne i rustfrit stål og delvist oppe over jorden. Det betyder, at vi øger forsyningssikkerheden væsentligt, når vi også har to drikkevandsbeholdere med hver deres rør koblet på i stedet for den ene rentvandstank, der har været tidligere, siger Søren Tygesen og nævner, at en gentagelse af drikkevandforureningen, som skete i Ribe for knap halvanden år siden, bliver meget mindre sandsynlig.

- Når vandbeholderne ligger over jorden, vil vi have meget nemmere adgang og overblik over kildenettet, ligesom at der ikke vil kunne komme uvedkommende vand ind i beholderne, som derved kan blive blandet med drikkevandet.

600 kubikmeter

Hver af de nye tanke er 600 kubikmeter store, og dermed forbliver kapaciteten til drikkevandet den samme som før, blot fordelt på to tanke i stedet for én.Hele byggeriet koster 25 millioner kroner, og det ventes at det står færdigt til sommer. Rentvandsbeholderne skal være færdige i uge 8.

Det er Vand & Teknik, som er totalentreprenør på projekt, mens Aarsleff er bygningsentreprenør ligesom en række lokale håndværkere også er involveret.

Søren Tygesen forklarer, at forsyningssikkerheden forhøjes væsentlig med den nye bygning og de nye vandbeholdere. Foto: André Thorup
Annonce

Mere åbenhed

Søren Tygesen tilføjer desuden, at alle borgere i Ribe vil kunne følge med i dele af vandbehandlingsprocessen, når byggeriet er færdigt. På den måde kan man følge med i, hvor ens drikkevand kommer fra, og det er med til at åbne op for det lokale vandværk.

Det sker blandt andet ved, at man kan se et mellempumpeanlæg, hvorfra vandets niveau styres. Derudover vil man som altid også kunne få rundvisninger inde i bygningen og se ind i beholderne gennem koøjer.

- Ved at bygningen får vinduer ud mod Nørremarksvej, åbner vi op for det lokale vandvæk. Vi vil gerne formidle om, hvad vi laver og signalere åbenhed. Det sker også ved, at der ikke kommer noget hegn foran bygningen, så alle vil kunne gå op til vinduerne og se ind til de store vandbeholdere, forklarer Søren Tygesen.

Arbejdet med at opbygge de nye tanke er for tiden i fuld gang. Foto: André Thorup
Den nye bygning ligger ud til Nørremarksvej, og alle i Ribe vil kunne komme helt tæt på den for at følge med i vandbehandlingsprocessen. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce