Annonce
Ugeavisen Ribe

Byliv i Ribe: Valde er hyggeligt tidlig på aftenen men de unge savner nætterne

FIlip og Simon får det bedste ud af at gå i byen under de nuværende regler. Foto: Bo Maimburg
Sabin Begic, indehaver af Café Valdemar, oplever, at der atter er kommet gang i bylivet i Ribe efter lukketiderne blev ændret fra midnat til 22.00
Annonce

Ribe: Fredag aften ved 19-tiden var de fleste af bordene på Cafe Valdemar fyldt med festglade – men rolige – unge mennesker.

Et af dem var optaget af fire knægte fra Farup, som nyder hinandens selskab med et bord, der er fyldt godt op med kolde øl. Så de unge indfundet sig under de vilkår, som de kan gå i byen under.

- Vi hygger os da med at gå i byen her tidlig på aftenen, men jeg glæder mig virkelig til at gå i  byen igen, når værtshusene må holde længere åbent, for det her er bare ikke det samme, siger Laue Nielsen.


Men det er jo en kæmpestor fordel, ved at gå i byen på den her måde. Vi har også en dag i morgen.

Anders Knudsen


- Det her er dog sjovere, end jeg havde ventet. Men jeg savner gamle dage, hvor der også var en Tulipanfest at glæde sig til, tilføjer Simon Mortensen.

- Jeg tænker nu ikke så meget over, at det hele er anderledes, når jeg først er i byen. Når jeg er i byen skal jeg have det sjovt, og det lykkes stort set altid. Jeg tror nu også, at vi sparer penge ved at gå i byen på den her måde, for vi har ikke så mange timer, hvor vi kan købe drikkevarer. Men når vi er her, sparer vi ikke på det, siger Filip Tobiasen med et smil, mens fjerdemanden, Anders kan se en anden fordel ved at gå tidligt i byen.

Laue og Anders hygger sig med at gå tidligt i byen, men de glæder sig begge til at nætterne genåbner. Foto: Bo Maimburg

- Men det er jo en kæmpestor fordel ved at gå i byen på den her måde, og det er, at vi også har en dag i morgen. Og vi bliver helt sikkert ikke så fulde, som vi gjorde før corona nedlukningen, siger Anders Knudsen.

Annonce

Alt gik i stå

Bag baren kan Sabin Begic, der driver Valdemar, se til, at de unge hygger sig. Men han er ikke begejstret for de regler, der er lavet for det danske natteliv. Han har dog indordnet sig under tilstandene. Som alle andre steder måtte han ændre lukketiden til 22.00, men det havde stor betydning en overgang.

- Bylivet gik helt i stå, men jeg har oplevet, at de unge er vendt tilbage i byen. Da vi skulle lukke ved midnat kørte det fint, og det var gæsterne fint tilfredse med, men da vi skulle lukke klokken 22 stoppede det hele. Heldigvis har der de sidste par uger været et pænt besøg af gæster, og det virker som om, at de unge godt ved, at de må gøre noget, for ikke at gå glip af de gode oplevelser, siger Sabin Begic.

Sabin Begic kan ikke lide de nye retningslinjer, men han har indordnet sig. Foto: Bo Maimburg

Sabin og resten af personalet sørger for hele tiden at have styr på antallet af gæster på stedet, og der var i forrige weekend så mange på Café Valdemar, at man måtte afvise gæster ved døren.

- Jeg føler, at vi har rigtig godt styr på det. Vi har jo en fordel i, at vi har mange siddepladser og både værtshus, terrasse, udestue og første sal giver jo nogle muligheder. Stemningen er god, men det er klart, at det er anderledes, når gæsterne skal sidde meget mere ned. Tidligere ville gæsterne gerne gå fra bord til bord, men det ved de godt ikke er muligt mere, siger Sabin Begic..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce