Annonce
Ugeavisen Ribe

Chef for udviklingscenter: Vi får ikke kommunikeret nok ud

Gartneriet Beskæftigelsen på Pile Allé 2 på Ribelund har åbent seks ud af ugens syv dage. Men mange ved det ikke, fordi den eksterne kommunikation har været for mangelfuld. Foto: Steen Tue Bjerborg
Chef for Udviklingscenter Vest erkender, at det er for få, der kender til centrets aktiviteter, og kommunikationen kunne være bedre. Men der sker noget nu.

Ribe: Da man i firserne rev murene ned omkring Ribelund, var det for at få flere borgere i samfundet omkring ind på området, så de kunne blive integreret med de udviklingshæmmede brugere på stedet.

Men i dag oplever ansatte på Beskæftigelsen Vest Pilé Allé 2 på Ribelund, at der stadig er mange borgere i kommunen - og endda i Ribe - der ikke ved, hvad Ribelund er og står for. Og derfor heller ikke ved, at de for eksempel kan komme der og købe blomster i gartneriet på stedet.

I Udviklingscenter Vest, som Ribelund hører ind under, er det en problemstilling, som chefen godt kender til og erkender, er der.

Annonce

- Jeg mødte selv en ældre dame, der havde boet i Ribe i 35 år. Hun havde aldrig hørt om eller været på Ribelund og i gartneriet. Det er da egentlig utroligt, når hun har boet så længe i byen og burde være en af de borgere, som vi henvender os til, konstaterer Thomas Eriksen, der er chef for Udviklingscenter Vest.

Er bureaukratisk

I gartneriet på Ribelund mener de ansatte selv, at der er en væsentlig grund til, at der er så mange borgere, der stadig ikke kender til udviklingscentrets muligheder og tilbud. Det er en mangelfuld og ofte svært forståelig kommunikationen omkring centrets tiltag og tilbud.

- Kommunikationen er meget bureaukratisk og politisk. Og vi har skiftet navn flere gange, siger pædagog Jette Kierkegaard med hentydning til, at man både har heddet Gartneriet Ribelund, Beskæftigelsen Gartneriet og Beskæftigelsen Pilealle, som er navnet nu.

Der er blomster nok i drivhusene i gartneriet på Pile Allé 2 på Ribelund - men lidt længere imellem kunderne. Og det er et problem, erkender chefen for Udviklingscenter Vest. Foto: Steen Tue Bjerborg

Vi har skiftet navn flere gange. Og kommunikationen er meget bureaukratisk og politisk

Jette Kierkegaard, pædagog, Beskæftigelsen Pile Allé 2

- Når man for eksempel først skal ind på en hjemmeside om Udviklingscenter Vest for at finde ud af, at der er et gartneri med drivhuse på Ribelund og en åben dyrepark med kænguruer, æsler, får, geder og flere andre dyr, er der ikke noget at sige til, at der er mange, der slet ikke opdager stedet, siger hun.


Annonce

Ikke godt nok

Thomas Eriksen vil da også godt indrømme, at kommunikationen ud til borgerne om centrets arbejde og tilbud kunne have været bedre.

- Vi prioriterer slet ikke at markedsføre vores tiltag. Og historisk set har vi nok ikke været gode nok til at fortælle, at murerne er blevet revet ned omkring Ribelund, indrømmer han og peger på, at han da også selv fik lavet en bommert, da man ikke fik kommunikeret godt nok ud til borgerne omkring et nyt botilbud på Mosevej.

I forbindelse med gartneriet er der også en dyrepark på Ribelund. Foto: Steen Tue Bjerborg

Historisk set har vi nok ikke været gode nok til at fortælle, at murerne er blevet revet ned omkring Ribelund

Thomas Eriksen, chef, Udviklingscenter Vest

- Vi har bare ikke så mange penge i kassen, men selvfølgelig kan vi da altid gøre mere selv, og det gælder også for os i ledelsen, konstaterer han.

Annonce

Er nødvendigt

Ifølge Thomas Eriksen arbejder man derfor også på at synliggøre sig udadtil i lokalsamfundet. Blandt andet ved at uddele flyers og sætte annoncer i aviserne. Og så er det også planen at forbedre hjemmesiden, hvor man kan læse om Udviklingscenter Vest og centrets tiltag.

Her er der dog ikke sket så meget endnu. Derfor har medarbejderne i Beskæftigelsen Pile Allé 2  selv taget initiativ til at lave en facebook-gruppe, hvor man kan læse om, hvad der er af tilbud og muligheder på stedet. Og det har chefen for Udviklingscenter Vest det fint nok med.

- Pengene for salget i for eksempel gartneriet går jo til driften af stedet og deres aktiviteter. Og det kan blive svært at holde det kørende på sigt, hvis vi ikke får noget mere opmærksomhed og indtægter fra borgerne udefra, fastslår han.

Historisk baggrund

Ribelund blev oprettet i 1907.

En begyndende normalisering af borgernes liv gjorde, at man i firserne gik fra en lægefaglig styring til en pædagogisk indfaldsvinkel.

Mange flyttede udenfor de tidligere mure og målet blev et liv så tæt på det almindelige som muligt.

Området blev i den forbindelse åbnet for byens indbyggere og ”den omvendte integration” blev målet.

Ribelund kom mere ud i byen og byen fik adgang til park, gartneri, klappegeder og hoppende kænguruer.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Annonce