Annonce
Ugeavisen Ribe

Clement debatterer om unges valgret i Rejsby

Clement Kjersgaard holder foredrag på Rejsby Europæiske Efterskole, og alle kan deltage helt gratis. Arkivfoto: Morten Stricker/Berlingske Media
Den 11. december giver Clement Kjærsgaard et gratis foredrag om unges valgret.
Annonce

Rejsby: Et gratis foredrag med Clement Kjærsgaard om demokratiets udfordringer og 16-åriges valgret.

Det er det, folk kan deltage i, den 11. december, når Rejsby Europæiske Efterskole markerer skolens 25-års jubilæum.

- Skolens profil er jo især samfundsfag og et politisk fokus, og derfor var det vigtigt for os at lave arrangement, som tager højde for skolens fokus. 16-åriges valgret er relevant, fordi det er aktuelt for vores elever, som netop er i den alder. Derudover er det også et emne, der er på den politiske dagsorden herhjemme. Vi har inviteret Clement Kjersgaard til at holde foredrag, fordi han er god til at engagere eleverne og publikum generelt. Vi ønsker et foredrag, der kunne sætte fokus på de demokratiske udfordringer i dagens verdensbillede og sætte det i et perspektiv, som vores elever kan relatere til. Det kan han, siger kommunikationsansvarlig Katrine Dam.

Om formiddagen skal fire lokale 8. og 9. klasser sammen med nuværende elever og tidligere elever på efterskolen debattere valgret for 16-årige, mens scenen altså overlades til Clement Kjærsgaard. Arrangementet indeholder også en let anretning samt mulighed for rundvisning. Den offentlige del varer fra klokken 14 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce