Annonce
Ugeavisen Ribe

Club 65+ klarer sig helt uden konsulenthjælp

Fem garverede politikere i Esbjerg Kommune mødes på tværs af partiskel og nyder gode frokoster, gode minder og ikke mindst en lille tår.

KOMMUNEN: Det er godt for lattermusklerne at være med i Club 65+ Eksklusive. Det er den fem mand store klub, som kun er for mænd, og den kan løse alle landets problemer. På kryds og tværs af partiskel. Og så helt og aldeles uden konsulenthjælp!

Ganske undtagelsesvist var der til sidste møde – det 23. i rækken - inviteret en gæst. En kvindelig skriverkarl endda; nemlig signaturen over denne artikel. Alderen passede fint, og vore veje har alle for år tilbage krydset hinanden ved adskillige presseborde i høje sale, til vælgermøder i egnens forsamlingshuse eller op og ned ad en gågade med diverse pjecer – eller en blok - i hænderne.

Klubben har det hele

Og der er styr på det hele i Club 65+. Generalsekretær Helge Mortensen (S), der har rig erfaring fra de kaotiske møder i transportrådet engang, sender i god tid dagsordenen ud. To dage efter mødet foreligger referatet.

Club 65+

Klubben er stiftet 28. april 2009 i Shanghai, Kina – på Preben Rudiengaards fødselsdag.

Medlemmerne er Helge Mortensen (S), Freddie H. Madsen (DF , Preben Rudiengaard (V), Jørgen Elsted Hansen (K) og Karl Kristian Knudtzen (V)

Der er absolut mødepligt, og selskabets slagsang synges altid ved mødets indledning. For at få et medlemskab af selskabet Club 65+ Eksklusive skal man være af mandkøn, være fyldt 65 år, være garvet politiker – samt have betrådt kinesisk jord.

Ændring af vedtægterne og optagelse af medlemmer kan kun ske ved konsensus. Ved enhver tvivl og fortolkning af nærværende bestemmelser gælder de uskrevne regler.

Der er naturligvis vedtægter i den eksklusive klub, hvis formål er tredelt; at mødes og vederkvæges i hinandens gemytlige selskab mindst to gange årligt, at følge og drøfte den lokale, nationale og internationale politiske og samfundsmæssige udvikling og desuden at udveksle kendskab til begivenheder, virksomheder og personage.

Annonce

Mødes på skift i privaten

65+ gutterne mødes en gang hvert halve år – til frokost hos hinanden. Sidst var det hos Freddie H. Madsen (MF for DF i sin tid) i Sønderris. Sammen med generalsekretæren mødte han op på Esbjerg Banegård for at modtage Karl Kristian Knudtzen (V) fra Bramming, der sammen med de to fra Sydstaterne ankom – rettidigt – med prærieekspressen: Preben Rudiengaard (V), Ribe, og Jørgen Elsted Hansen (K), Gredstedbro. Og så gik det ellers i taxa hjem til velkomstdrinken hos Ellen og den efterfølgende frokost.

65+SangenMel.: Der er noget i luften…..

Vi mødes i klubben

i femogtres plus,

får noget i skrutten

og også en sjus,

udbreder vor tanker,

vi, samfundets anker,

med vid og forstand,

om Esbjerg og Bramming og Ribe

fra nord og til syd.

- Så behøver vi jo ikke tælle genstande.

- Og så skål da. Vi skal ha’ tømt flasken – jeg skal ha’ min pant tilbage, lød det gemytligt fra værten for bordenden.

Annonce

Dagens hovedemne

Snakken, debatten, går livligt henover både sild, det lune og ost. Trump løb ikke uventet med dirigentstokken under den internationale debat – blev endda part i klubbens næste væddemål: Hvem vinder i USA i november? Elsted stod ene mand med synspunktet om genvalg til den besynderlige herre.

Her skal indføjes, at en klub-tradition lyder på altid at ha’ et væddemål eller en tipskonkurrence kørende – med efterfølgende smørrebrød på Gredstedbro Hotel, og er der enighed, fordufter smørrebrødet jo. Så….

- Men det skal nok vise sig, at det igen bliver Putin, der vinder, mente kommentatoren.

Annonce

Broen med og uden klap

På det nationale plan løb Mor Mette med palmerne. Men hvor skal hun gå hen bagefter? Corydon gik jo til Børsen. Sass blev direktør for kapitalfondene….

- Hva’ mæ’ mig, lød det fra den fhv. trafikminister, Helge Mortensen.

- Du er jo sekretær i Club 65+, lød det prompte svar fra Rudiengaard.


Hvor får de egentlig alle de corona-milliarder fra?

I kor: Fra Kina


Det nationale dagsordenpunkt blev – ganske suverænt – også ”dagens emne”: Broen – med eller uden klap – og linjeføringen ved Ribe:

- Aldeles håbløst. En katastrofe. Den største brøler.

Gredstedbro-manden var klar i mælet.

Og kært barn har som bekendt mange betegnelser. Den tidligere Bramming-borgmester stillede dog det det ultimative følge-spørgsmål: Hvornår får vi en klapbro over Ilsted Å?

Bro-debatten bølgede henover endnu en opknappet specialøl, men vand og å og bro og havn gør noget ved Club-folkene. I hvert fald var der total enighed om, at havneudvalgene er creme de la creme: Dem er der peng’ i!

Annonce

Åh – disse minder

Og så tog alle en tur ned over mindernes boulevard: Ka’ I huske den myg i flyet til Chile? Ja - og bagage-bøwlet i lufthavnen! Hva’ var vi egentlig ovre at studere? Og ka’ I huske vinmarkerne i Sacramento? Superb californisk vin!

Igen enighed: Turen til Kina i foråret 2009 var toppen af poppen. Ja. Ikke mindst fordi vi stiftet 65+.

Og så gik vi over til Freddies bedste whisky.

Tak for asyl i den muntre klub, der også har sine alvorlige sider og debatter.

Tak for sidst!


Vi ka’ ta’ en ordentlig saglig diskussion og gi’ hinanden råt for usødet. Men vi hygger os ved siden af, og sådan skal det være i dansk politik.

Club 65+ Eksklusive
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce