Annonce
Ugeavisen Ribe

Coronaen er slået ned - og vikingerne er tilbage for fuld styrke i Ribe

Efter et par år med corona bliver der igen mulighed for at opleve vikingerne slås på det internationale vikingemarked som her i 2018. Arkivfoto
Det Internationale Vikingemarked i Ribe vender i denne uge tilbage for fuld styrke på Ribe VikingeCenter. Og efter to år med corona tørster vikingerne efter deres marked.

Ribe: To år uden at kunne slå sig løs på et internationalt vikingemarked er lang tid for en ægte viking. Eller bare for alle andre, der synes, at vikinger og deres historie er fascinerende.

Hungeren er derfor stor, når det traditionsrige Internationale Vikingemarked i Ribe i denne uge igen kan slå dørene op til en udgave af det traditionsrige og internationalt kendte og populære vikingemarked på Ribe VikingeCenter i fuld form og styrke.

- I 2020 måtte vi lukke helt. Og sidste år kunne vi kun få lov til at arrangere et lille og meget skrabet marked. Vi har derfor virkelig glade for at kunne få lov til igen at vende tilbage i vores vante og populære form med masser af vikinger, varer og underholdning, lyder det fra Diana Bertelsen, der er PR-, markedsførings- og butiksansvarlig på Ribe Vikingecenter.

Annonce

Vikingemarkedet åbnede mandag klokken 10. Og allerede fra første øjeblik stod det klart, at markedet i Ribe ikke har været glemt hos de mange vikingefans i både ind- og udland, der tidligere er kommet der.

- Allerede fra første dag var der mange mennesker her. Og vi har længe været fuldt booket til alle pladser med over 450 deltagende aktører og handlende fra overalt i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland til Holland, Polen og andre lande, fortæller Diana Bertelsen.

Marked for alle

Markedet fortsætter hele ugen, hvor der fra dag til dag støder flere og flere deltagere, handlende og vikinger til. Og så kulminerer markedet som altid i weekenden med et ekstra stort  program og en lang række særlige aktiviteter og underholdning for hele familien.

Mellem levende boder bliver der mulighed for at fornemme stemningen 1300 år tilbage i handelsbyen Ribe. Arkivfoto: Martin Ravn

- Det er vigtigt for os, at vikingemarkedet ikke kun er for vikingefans og historienørder. Der er noget for alle, hvor store som små kan tilbringe nogle hyggelige timer sammen, også hvis man bare har lyst til at ose rundt eller hygge sig, fastslår Diana Bertelsen.

På markedet vil boderne hele ugen bugne med alt fra plantefarvet garn, keramik, træting, glasperler og lædervarer til håndlavede og særlige smykker, håndsmedede knive og skindsnak.


Med lidt fantasi kan man med lydene, lugtene og hele stemningen her nemt føle sig hensat til en svunden vikingetid. Og man kan få et indtryk af, hvordan det var i Ribe for 1300 år siden, da byen var et vigtigt handelsknudepunkt, hvor håndværkere og købmænd fra nær og fjern kunne gøre de bedste handler og opsnuse tidens tendenser

Diana Bertelsen, PR-ansvarlig, Ribe Vikingecenter

- Med lidt fantasi kan man med lydene, lugtene og hele stemningen nemt føle sig hensat til en svunden vikingetid. Og man kan få et indtryk af, hvordan det var i Ribe for 1300 år siden, da byen var et vigtigt handelsknudepunkt, hvor håndværkere og købmænd fra nær og fjern kunne gøre de bedste handler og opsnuse tidens tendenser, siger Diana Bertelsen.

I weekenden bliver programmet som sagt pakket med en masse ekstra oplevelser.

Ryttere på islandske heste giver opvisninger, kampklare vikingekrigere udfordrer hinanden og kæmper til sidste blodsdråbe, og bueskytter viser, hvordan langbue og pile skal håndteres, imens de hjælper alle interesserede til også at prøve det.

Samtidig optræder kvartetten Virelai med musik, de populære TrupTrick-gøglere er tilbage for igen at sprede smil og latter med sine farlige tricks, og så kan man selvfølgelig som altid købe masser af mad på markedet, i caféen og i haven.

Vikingemarkedet har åbent hver dag hele ugen fra klokken 10, og det fulde program for markedet kan ses på www.ribevikingecenter.

Vikinge-entusiaster fra mange lande i Europa har traditionen tro deltaget på det internationale Vikingemarked på Ribe VikingeCenter, som Henrik Flensborg Hansen og hans familie her, og de har glædet sig til at kunne vende tilbage til markedet efter corona. Arkivfoto: Mark Michael Hede


Internationalt Vikingemarked

Det internationale vikingemarked på Ribe VikingeCenter er et marked, der traditionen tro samler vikingefans, handlende og andre aktører fra flere lande i Europa.

På markedet er der ud over en lang række handelsboder mulighed for at opleve vikinger, gøglere, musikere og andre optræde.

Markedet finder i år sted fra den 2. til 8. maj. Hele programmet kan ses på www.ribevikingecenter.dkAnnonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce