Annonce
Ugeavisen Ribe

Dagmarstatue i Ribe bliver atter badet i orange lys

Sidste år blev Dronning Dagmar statuen i Ribe badet i orange lys, og det syn vil man igen kunne opleve i år.Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Ribe: Sidste år blev Dronning Dagmar statuen på Slotsbanken gennem godt to uger oplyst af et orange skær, og det syn vil man fra mandag den 25. november igen kunne opleve.

Det er Soroptimist International Ribe, der i samarbejde med Esbjerg Kommune står for gimmicken i forbindelse med 16 orange dage, hvor FN opfordrer os alle til at farve verden orange for at sætte spot på bekæmpelse af vold mod kvinder, især partnervold.

- Vi vil bryde tavsheden og gøre op med et tabu: mænds vold mod kvinder. Det udspringer af et ulige magtforhold mellem kvinder og mænd og samfundets stiltiende accept af vold, forklarer Birgit Bro fra soroptimisterne i Ribe.

For at markere de orange dage vil Soroptimist International Ribe vil være til stede i en af de røde hytter på Torvet ved Hotel Dagmar 1. og 2. søndag i advent, hvor man kan købe postkort, klistermærker og andet til støtte for projekt Stop vold mod kvinder. Et par juletræer vil være pyntet med orange hjerter, ligesom der vil blive uddelt mandariner og flyers.

Dronning Dagmar bades i orange lys frem til den 10. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce