Annonce
Ugeavisen Ribe

Dagsgæster holder hånden under værtshuse i Ribe

Niels Peter Puggaard, Steen "Murer" og Lars "Genbo er nogle af de stamgæster, som fortsat kommer på Klubben 1811. Imens er bestyrer John Olesen - og hans søster Gitte - bag baren overrasket over, at værtshuset har kunnet holde kursen under coronakrisen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der er færre gæster om aftenen og i weekenderne hos både Hotel Ribe og på Klubben 1811.
Annonce

Ribe: Det er torsdag eftermiddag og på værtshuset Klubben 1811 i Sønderportsgade sidder de vanlige 12-14 gæster enten ved baren eller ved nogle af bordene i lokalet. Bestyrer John Olesen beretter, at det syn er meget normalt for tiden, for det er primært stamkunderne, der besøger Klubben 1811.

- Jeg er glad for, at en række af vores faste dagsgæster stadig kommer, for det er dem, der redder os i den her tid. Der er nogle stykker, som vi ikke ser, og så ser vi ret få mennesker i weekenderne og om aftenen. Weekenderne er halvdøde, men det er alligevel ikke så slemt, som jeg havde frygtet, siger John Olesen, der gætter på, at der er en tiendedel weekendgæster i forhold til normalt.

Det er nemlig mindre grupper, der kommer på Klubben 1811, således at det hele foregår i en afdæmpet stil.

- Der er mange, der slet ikke gider at gå i byen nu, når man skal gå hjem så tidligt, og når man skal have maske på, fortsætter han og tilføjer, at man alligevel den netop forgangne lørdag forsøgte sig med livemusik for at se, om det kunne lokke nogen til.

Annonce

Husker hinanden på mundbind

Ved bordet nær baren sidder Niels Peter Puggaard og Steen "Murer" blandt andet og får en fyraftensøl og snakker om løst og fast. Naturligt kommer coronavirussen også på bane, og ingen af dem er betænkelige ved at komme på Klubben 1811 for tiden.

- Det er en frihed for mig at komme her, og det er rigtig hyggeligt, fordi jeg også kommer ud og ser andre mennesker. Vi er jo alle fælles om at følge reglerne, og vi er også gode til at sige til hinanden, at vi skal huske mundbind, siger Niels Peter Puggaard, mens også Steen "Murer" påpeger, at man jo bruger sin sunde fornuft, når man kommer ned på værtshuset.

Annonce

Fjernt for folk at blive væk

Også på Hotel Ribe kører meget af hverdagen, som den har gjort sammenlignet med tiden før coronaen. Indehaver Tinne Rieck fortæller, at det især er stamgæsterne, der fortsat kommer.

- Der er nok færre gæster om aftenen, end der plejer, og det er især de unge, der bliver væk. For dem, der kommer, er virker det dog lidt fjernt for folk at blive væk, for coronavirussen har ikke rigtig været her i området, siger Tinne Rieck, som også ærgrer sig over, at det ikke er muligt at afholde julefrokostarrangementer den kommende måneds tid.

UGE-Avisen Ribe har også spurgt ind til pulsen på Strygejernet, men her kunne indehaver Anders Ebsen blot sige, at stedet har en svær berettigelse i denne situation grundet de fysiske rammer og lukketiderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce