Annonce
Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe tager skrald med hjem fra sine løbeture

Dannis falkeblik får øje på meget skrald, når han er afsted med babyjoggeren, der her bruges som skraldeposeholder. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Danni Callesen har taget initiativ til Facebookgruppen SkraldeTour, hvor han og andre indsamler skrald fra naturen på løbe- og gåture.
Annonce

Ribe: Desværre oplever man det gang på gang - affald smidt ude i naturen. Dåser, flasker og plastic, som ikke hører til blandt buske og i grøfter. Blandt andet af den grund tog Danni Callesen, der til daglig er konsulent for DGI Sydvestjylland, forleden initiativ til at tage en skraldepose og en opsamlingstang med ud på en løbetur.

- Jeg er i forvejen ofte ude og løbe og ser her, hvor meget der ligger rundt omkring i grøfter og rabatter, så jeg fik en pludselig indskydelse omkring, at jeg da kunne samle noget af det op. Det føles godt at gøre noget, siger Danni Callesen, der tilføjer, at man også sagtens kan indsamle skrald på gåture.

Samtidig med indsamlingen af affald oprettede Danni en Facebookside, hvor han delte billederne og opfordrede andre til også at samle skrald. For Danni understreger, at det er nødvendigt, at flere gør en indsats.

- Jeg kan selvfølgelig ikke gøre alt dette selv, så derfor har jeg brug for hjælpere. Jeg håber, at det måske kan sprede sig til noget landsdækkende, hvor der kommer en række SkraldeTour ambassadører, siger Danni, som tilføjer, at DGI's Bevæg dig for Livet-koncept også vil bakke op om den nye idé.

SkraldeTour

Danni Callesen startede for en uges tid siden en Facebookgruppe med navnet SkraldeTour, og nu er der allerede flere end 300 medlemmer, hvoraf mange også lægger billeder op fra deres skraldeture.

Hvis man vil bidrage, kan man kontakte Danni via Facebooksiden eller på telefon 28255992 - eller blot selv iføre sig vandre- eller løbesko samt en skraldepose og gå ud i det blå. Hvis man gør det, bør man dog huske handsker og opsamlingstang.

Annonce

Med på SkraldeTour

Ugeavisens journalist snørede selv løbeskoene og tog med ud på en tur med Danni. Allerede på Dannis tur fra Ribe centrum og ud til Lustrup fyldte han en halv skraldepose. Og på vejen fra Lustrup mod Øster Vedsted stoppede Danni flere gange pludseligt op, da han med sit falkeblik fik øje på en dåse eller noget plast, der lå godt gemt inde i krattet. Igen og igen blev løbeturen afbrudt, da Danni fattede skraldetangen, så han kunne få fat i noget skrald, og specielt langs Degnestien mellem Ribe og Øster Vedsted nåde vi næsten ikke at komme op i løbefart igen, før turen igen blev afbrudt.

Da Danni afsluttede dagens tur havde han 75 dåser, 15 flasker og en masse andet plast med hjem i posen. Dermed røg det foreløbigt indsamlede affald op på fire affaldssække fra hans hånd.

- Det er på en måde godt at få fyldt sækken, så ved jeg, at jeg har gjort noget godt og fået noget væk fra naturen. Men det ville jo faktisk være bedre at komme hjem tomhændet, lyder det fra den initiativrige løber.

Ugeavisen journalist tog selv med ud på en løbetur og kunne med selvsyn opleve, hvor meget skrald, der kan samles ind. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Mange steder finder man opskårede dåser, der kan gøre stor skade mod dyr. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Danni går gerne en ekstra mil for at få fat i skrald. Eksempelvis her hvor han bruger sin opsamlingstang til at få fat i en dåse i en bæk. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Opsamlingstang og handsker er et must, når Danni skal ud på sine skralde-løbeture. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Danni Callesen har foreløbigt indsamlet mere end fire sække med affald på sine løbeture. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Danni går gerne en ekstra mil for at få fat i skrald. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Danni går gerne en ekstra mil for at få fat i skrald. Eksempelvis her, hvor han er gået langt ind i et krat for at få fat i noget plastic. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Danni er ofte ude og løbe og tænkte derfor, at han lige så godt kunne tage noget af det skrald med, han stødte på. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Danni er ofte ude og løbe og tænkte derfor, at han lige så godt kunne tage noget af det skrald med, han stødte på. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce