Annonce
Ugeavisen Ribe

Danny fra Ribe cykler på hjul af stjernerne i kampen mod sclerose

Det er fjerde år i træk, at Danny Nonbo skal bestige de høje bjerge i Frankrig i forbindelse med Cykelnervens indsamling
Danny Nonbo er for fjerde år i træk klar til at cykle med Cykelnerven op ad de store Tour de France bjerge.
Annonce

Ribe: I september måned cykler 250 danske cykelentusiaster på hjul af Tour de France-stjernerne, når de kæmper sig i mål på de bjergtoppe, man kender fra Tour de France.

De danske cykelryttere cykler fire af de afgørende Tour-etaper dagen efter, at stjernerne cykler dem, idet Tour de France jo er udsat og først afvikles til september. Danny Nonbo cykler med Cykelnerven, der har ”en verden uden sclerose” som sit mål.

Danny Nonbo har selv sclerose, og han deltager på Cykelnerven for at vise omverden, at man godt kan have et aktivt liv med sygdommen.

- Jeg skal med for fjerde gang. Jeg er helt vild med det på grund af det åbenlyse gode formål og det fantastiske sammenhold. Motion og træning er ekstra vigtig, når man har sclerose, og det har altid været en stor del af mit liv. Med Cykelnerven kan jeg få ekstra motivation til træning, for får man ikke passet sin træning, bliver bjergene bare endnu højere og stejlere, siger Danny Nonbo.

Når Cykelnerven indtager de franske bjerge, sker det lige efter, at Tour-karavanen har ramt dem. De foregående år har det professionelle felt først ramt de samme bjerge omkring 14 dage efter, at Cykelnerven er rejst tilbage til Danmark. På grund af rejserestriktionerne i forbindelse med Covid-19 kører Cykelnerven i år etaperne en dag efter Tour-feltet.

Fakta

Cykelnerven finder sted fra 16. til 19. september 2020 og består af fire etaper.  Cykelnerven deler alle 250 deltagere en fælles passion for bjergcykling af den krævende slags. Men de har også en fælles mission – de cykler for at samle penge ind til forskning i sygdommen sclerose. Det er en sygdom, som hver dag rammer to danskere, og Danmark har en af verdens højeste forekomster af sclerose. På bare 20 år er antallet af danskere med sclerose fordoblet, og i dag lever over 16.500 danskere med den uhelbredelige sygdom.


Med Cykelnerven kan jeg få ekstra motivation til træning, for får man ikke passet sin træning, bliver bjergene bare endnu højere og stejlere.

Danny Nonbo


Og i Scleroseforeningen er man begejstret for aktiviteten.

- Hver rytter på holdet gør en stor indsats for at skaffe sponsorater, sælge logopladser på holdets cykeltøj og ikke mindst arrangere lokale events, der kan sikre de nødvendige midler til forskning i sclerose. Vi er glade for den fantastiske opbakning fra det lokale erhvervsliv, som selv i svære tider vælger at støtte deres lokale hold, siger Mette Leonhard-Hjorth, som leder Cykelnerven.

De 250 deltagere er fordelt på ni hold – heriblandt Team Vestjylland, som i år tæller 38 vestjyder. Takket være lokale sponsorer og lokale støtter har Cykelnervens ryttere samlet 23 millioner kroner ind til forskning i sclerose siden starten i 2014.

Danny Nonbo får selskab af en stribe kendte og garvede sportsfolk, når de rammer Alperne til sommer. Det er blandt andet tidligere landsholdsspillere Martin Jørgensen og Thomas Helveg, Eskild Ebbesen fra Guldfireren og kendte ansigter fra TV som Mikael Kamber, Claus Elming, Peter Tanev og Dennis Ritter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce