Annonce
Ugeavisen Ribe

Danske Bank i Ribe sender mandskabet til Esbjerg og bliver mødecenter

Danske Banks lokaler i Ribe er blevet for store nu når banken flytter personalet til Esbjerg. Der vil dog fortsat være bemandet to dage om ugen her i bygningen. Foto: Lars Fahrendorff
Danske Banks filial i Ribe ophører som almindelig filial tre dage om ugen, men banken beholder adressen foreløbigt.
Annonce

Ribe: Der bliver lidt mere stille i Danske Banks filial i Ribe fremover. Filialen vil fra 4. december kun holde almindeligt åbent for betjening to dage om ugen, tirsdag og torsdag. De øvrige dage vil afdelingen blive anvendt som mødecenter, hvis kunder bestiller et møde med en rådgiver i Ribe. Personalet får fremover tjenesteadresse i Esbjerg-afdelingen.

Det oplyser filialdirektør for Esbjerg og Ribe-afdelingerne, Mark West.

Nu søger banken en anden adresse i byen, fordi det nuværende bliver for stort.

- Vi ville egentlig gerne have haft en ny adresse på plads, før vi gik ud med det til kunderne, men det har vist sig ikke at være helt nemt at finde en ny adresse, siger Mark West.

Annonce

Gang i Ribe

Han kalder det omvendt meget positivt, at det er svært at finde et nyt erhvervslejemål i Ribe.

- Der er gang i Ribe. Vi var ude for at se på noget, men det var allerede lejet ud, før vi kom derud. Men det er jo positivt for Ribes erhvervsliv, at der er rift om tingene, siger Mark West.

Baggrunden for at lukke afdelingen tre dage om ugen er den almindelige udvikling i kundernes brug af bank-betjening.

- Kunderne betjener sig selv mere med de digitale muligheder, og samtidig bliver behovet for en mere specialiseret rådgivning større, så det giver bedst mening at samle dem, siger Mark West.


Der er gang i Ribe. Vi var ude for at se på noget, men det var allerede lejet ud, før vi kom derud.

Mark West, Danske Bank


Annonce

Færre kontanter

Han tilføjer, at en nyere rapport fra Danske Bank også viser, at de ældre bruger færre kontanter - især efter corona - og derfor også bruger de lokale filialer mindre til at hæve eller indsætte kontanter.

- Mobilepay er fortsat den mest udbredte app, vi har på telefonen i Danmark. Den er mere udbredt end facebook. Og de ældre er også blevet bedre til at bruge den sammen med Dankortet, siger Mark West.

Hæveautomaten ved banken bliver indtil videre. Det er den nyere type, hvor man også kan indbetale kontanter. Den vil blive flyttet, når banken finder en ny adresse i byen.

Danske Banks egen opgørelse viser, hvordan de ældre kunder har fravalgt kontanter under corona-krisen. Sammenlignet med året før var de ældre kunders forbrug af kontanter 25 procent lavere alene i august måned. Kilde: Danske Bank
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce