Annonce
Ugeavisen Ribe

De nye direktører: Fem Ribevirksomheder drives af en ny generation

Flere markante virksomheder er familieejede, og de har henover de senere år fået en ny generation af direktører. Fra venstre er det Michael Nørgaard, Peter Laursen, Gitte Kirkegaard, Rasmus Lynddahl og Gregers Bruun. Foto: René Aunsbjerg Fogh
UGE-Avisen har samlet direktører i virksomhederne Ib Laursen, Lynddahl, Nørgaard Anlæg, Logitrans samt Helge Bruun & Søn til en snak om generationsskiftet. Alle fem har efterhånden været direktører i en årrække, men inden da har alle enten haft en far eller farfar, der har drevet virksomheden.
Annonce

Ribe: De fem direktører er alle glade for at have overtaget virksomheden efter forældrene, men det har ikke været planlagt, blandt andet for Rasmus Lynddahl.

- Jeg trådte barneskoene i produktionen, men jeg valgte at uddanne mig til speditør, som jo er en helt anden retning. Speditørjobbet havde min interesse, og jeg ville gerne arbejde med sprog og køb og salg. Det var min mors ambition, at jeg ikke skulle ind i firmaet, mens min far ønskede, at jeg skulle. Jeg flyttede tilbage til Ribe i 2005, og da firmaet der havde en del sælgere, der lige var stoppet, var det jo oplagt, at jeg søgte ind. Derfra skete det bare, selv om vi lavede en plan, hvor det skulle ske stille og roligt, men også en plan med en mulighed for at jeg kunne stå af, hvis det ikke gik, fortæller Rasmus Lynddahl.

Gitte Kirkegaard, Peter Laursen, Rasmus Lynddahl, journalist Bo Maimburg, Michael Nørgaard og Gregers Bruun havde en lang og god snak om, hvordan det er at overtage forældrenes virksomheder. Foto: Rene Aunsbjerg Fogh

Det var heller ikke Peter Laursens plan, at han skulle overtage sin fars firma, Ib Laursen.

- Der har aldrig været en forventning, at jeg skulle ind i firmaet. Jeg er altid kommet i firmaet, jeg har været arbejdsdreng, tømt containere, været med på messer, og så har jeg lavet slikkepinde, da vi producerede bolsjer. Det var efter et udlandsophold naturligt at starte et generationsskifte og min uddannelse passer jo perfekt ind i virksomheden, siger han.

Annonce

Større udfordring

Udfordringen var lidt større hos Logitrans, hvor Erling Pedersen fik tre piger, men Gitte Kirkegaard havde andre planer.

- Jeg tror ikke, at min far tænkte, at der var styr på generationsskiftet, da han fik tre piger, men jeg fik en uddannelse efter hvad, der interesserede mig, og da Logitrans' marketingschef gik på pension var det oplagt at søge hjem. Jeg vidste godt, at der var fordele og ulemper ved at søge hjem, men det har været rigtig fedt, siger hun.


Vi har aldrig snakket om det, men det lå i kortene. Jeg vidste ikke, at jeg skulle være tømrer, men efter en ferie lå jeg på sofaen i en uges tid, og så kom min far ind og sagde til mig, at hvis jeg ikke kom i gang kunne jeg starte i lære på mandag.

Gregers Bruun


Det var heller ikke en overraskelse for Gregers, at det gik som det gik.

- Vi har aldrig snakket om det, men det lå i kortene. Jeg vidste ikke, at jeg skulle være tømrer, men efter en ferie lå jeg på sofaen i en uges tid, og så kom min far ind og sagde til mig, at hvis jeg ikke kom i gang, kunne jeg starte i lære på mandag. Den ene dag tog den anden, og det er bare vokset og dag for dag. Vi var otte ansatte, da jeg kom, så kom stormen i 1999, og så var vi 45 og så måtte vi jo bare agere ud fra det, siger Gregers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce