Annonce
Ugeavisen Ribe

De tre historiske museer i Ribe har klaret coronakrisen rimeligt

;useumsdirektør. Flemming Just, sæår fast at museerne har været udfordret, men han ser lyst på fremtiden.
Museerne, der hører under Sydvestjyske Museer i Ribe har været udfordret i det nedlukkede Danmark, men det kunne have gået langt værre. Det fortæller museumsdirektør Flemming Just.
Annonce

Ribe: Sydvestjyske Museer har som en af de mere markante kulturelle institutioner i Ribe med ikke færre end tre museer oplevet at være udfordret under corona nedlukningen.

Men museumsdirektør Flemming Just slår fast, at henholdsvis Museet Ribes Vikinger, Jacob A. Riis Museet og HEX trods alt har klaret det rimelig godt.

- Vores museer havde fire måneder, hvor de var mere eller mindre lukkede, for folk blev hjemme, inden det hele lukkede ned, og det tog lidt tid, efter vi genåbnede, inden folk kom tilbage. Men sommerferien tog revanche, og vi oplevede en kolossal tilstrømning af primært danskere i højsæsonen, siger Flemming Just.

Han kunne se, at Ribe og de tre museer næsten var ved at blive løbet over ende. Museerne gav 50 procent rabat på billetprisen henover sommeren, og dette tiltag blev godt modtaget af danskerne. Derimod manglede museerne stadig  hollænderne, italienerne og spanierne som gode gæster.

- Det var en fantastisk sommerferie, hvor vi virkelig havde travlt, og vi fik bagefter et dyk, men jeg føler, at vi er tilbage ved det normale.

Annonce

De klarer sig

Flemming Just ser med positive øjne på resten af året og fremtiden.


Vi holder skindet på næsen, men vi har også modtaget lønkompensation, ligesom vi har fået tilskud til billetrabatten fra staten. I det store hele så går det fint, men vi bliver likviditetsmæssigt udfordret sidst på året, og vi har søgt kommunen om en garanti på vores kassekredit.

Flemming Just


- Vi holder skindet på næsen, men vi har også modtaget lønkompensation, ligesom vi har fået tilskud til billetrabatten fra staten. I det store hele så går det fint, men vi bliver likviditetsmæssigt udfordret sidst på året, og vi har søgt kommunen om en garanti på vores kassekredit.

- Vi har mange ting i støbeskeen, som alt sammen handler om, at vi skal tilpasse vores omkostninger. Vi ser lyst på fremtiden, for det hele ser fornuftigt ud, men vi har også måttet afskedige en medarbejder fra ledelsesgruppen, og vi har virkelig skåret alle de steder, vi kunne. Så jeg føler, at vi står godt rustet til 2021, siger Flemming Just.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce