Annonce
Ugeavisen Ribe

Debat: Riberhus er et alternativ - ikke en konkurrent

Riberhus Privatskole oplever ikke, at der er et konkurrenceelement mellem privatskolen og folkeskolen i Ribe.

Vi har et par korte kommentarer til Ugeavisens artikel ”Skal børnene i folkeskole eller privatskole” fra den 24. marts 2021.

Grundstemningen i artiklen er, at der eksisterer et konkurrenceforhold mellem Riberhus Privatskole og Vadehavsskolen. På privatskolen oplever vi det ikke sådan. Vi vil gerne være et alternativ til folkeskolen. Et tilbud til forældre og deres børn, der bygger på nogle lidt andre værdier end folkeskolen. Der er en lang og stærk tradition i Danmark for frie skoler, der er blevet etableret, fordi en gruppe af mennesker ville give et supplement til det eksisterende. Her har både været tale om højskoler, efterskoler, friskoler og privatskoler. Det er en vigtig tradition, som vi bør gøre alt for at bevare, fordi forældre bør have mulighed for at vælge det skoletilbud, der passer bedst til deres holdninger og værdier.

Vi er kun interesseret i, at folkeskolen har de bedste vilkår, derfor glæder det os også, at folkeskolen i Esbjerg Kommune er blevet sat fri. Vi håber, at den øgede fleksibilitet for Vadehavsskolen kan føre til bedre betingelser for samarbejde. Der er et stort potentiale for, at vi kan lære af hinanden - uden at vi bliver ens selvfølgelig - fordi vores kultur og vores værdimæssige fokus er forskellig.

Annonce

Som et led i dialogen med folkeskoleverdenen og kommunen, vil vi gerne benytte lejligheden til at invitere medlemmerne af Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune og bestyrelsen på Vadehavsskolen til at besøge Riberhus Privatskole, når corona restriktionerne tillader det. Det vil forhåbentlig kunne bidrage til gensidig inspiration i en tid med frisættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce