Annonce
Ugeavisen Ribe

Demente borgere skal føle sig velkommen i Ribes butikker: De demente borgere skal have hjælp når de handler

Birthe Søgaard vil gerne opfordre demente til at bære et af de nye symboler samtidig med, at hun opfordrer butikspersonalet til at være hjælpsomme. Foto: Bo Maimburg
Et demens-symbol skal medvirke til at gøre hverdagen lettere for demente, når de færdes i Ribes butikker og i Ribes gader.

Ribe: Ældre Sagen i Danmark har for et par år siden udviklet et demenssymbol, der er direkte henvendt til folk med de udfordringer.

- Symbolet, som viser, at man er dement, mangler stadig at slå an, og jeg tror desværre, at det skyldes, at der stadig er et vist tabu omkring den udfordring, det er at være dement. Nu vil vi i Ældre Sagen i Ribe gøre en stor indsats for at symbolet kommer ud og bliver brugt, for jeg er helt sikker på, at symbolet kan gøre en forskel for dem, der bruger det, og de butikker der tager imod demente borgere på en god måde, siger Birthe Søgaard, der er demens-ansvarlig i Ældre Sagen.

Birthe og de øvrige frivillige i Ældre Sagen tilbyder derudover aflastning til pårørende til hjemmeboende demente, og tidligere har de også haft en demenscafé. Cafeen er dog nedlagt, da der ikke var et behov for det.

Annonce

Birthe Søgaard tror på, at en af årsagerne til, at der ikke er så stort et behov for tilbud til demente, kan skyldes, at der i byer på Ribes størrelse er et rigtig sammenhold og mange har et godt netværk, så folk er gode til at hjælpe hinanden.


Symbolet skal i brug


Dem, der ønsker et demenssymbol, kan henvende sig til Ældre sagen, ligesom de kan henvende sig til demenskonsulenterne i kommunen.

Vi vil gerne gøre en aktiv indsats for at få symbolet i brug, for jeg er slet ikke i tvivl om, at det vil gavne mange. Symbolet blev udviklet og markedsført lige før corona-nedlukningen, men derfor havde det jo ikke den effekt og opmærksomhed, som mange havde håbet.

Birthe Søgaard


- Vi vil gerne gøre en aktiv indsats for at få symbolet i brug, for jeg er slet ikke i tvivl om, at det vil gavne mange. Symbolet blev udviklet og markedsført lige før corona-nedlukningen, men derfor havde det jo ikke den effekt og opmærksomhed, som mange havde håbet. Det kan også have en del af skylden for, at symbolet endnu ikke har slået an endnu, siger hun.

Skiltet og symbolet kan man have siddende i en nøglering eller i sin telefon, og så kan man jo tage det frem, når man har behov, eller hvis den demente har besværligheder, de har behov for hjælp til.

Birthe Søgaard oplever, at der er mange i Ribe, der er hjælpsomme overfor alle med udfordringer. Hun mener, at det kan være på grund af, at man i Ribe er opvokset tæt på Ribelund, hvor der jo er borgere, der kan have brug for hjælp.

- Der er officiel demens-uge i uge 19, og vi vil bruge den lejlighed til at tage rundt i butikkerne og fortælle butiksejerne og de ansatte om de muligheder, der er.

- VI vil ved samme lejlighed gerne fortælle de ansatte, hvordan man hjælper en dement kunde, slutter hun.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce