Annonce
Ugeavisen Ribe

Den blide journalist stresser af til hård metal

Kåre synes det er sjovt at klippe sit skæg, så han ligner en metalfan, når han er til festivaller. Men ellers svarer han ikke til den fordomsfulde beskrivelse af en heavy metal fan. Privatfoto
Journalist på JydskeVestkysten i Ribe, Kåre Welinder, får meget ud af at lytte til heavymetal eller tage til metalfestivaler i ind- og udland.
Annonce

Ribe: Han ligner ikke den arketypiske heavy metal fan, men det er netop også en fordom, som journalist på JydskeVestkysten i Ribe, Kåre Welinder, gerne vil gøre op med.

- Mange tror, at dem, der lytter til heavy metal, går med lædervest og har langt hår og skæg, men det er en udbredt misforståelse. Jeg skiller mig overhovedet ikke ud, for det er alle typer mennesker, der lytter til den slags musik, siger han og tilføjer, at han ofte møder de fordomme.

Faktum er imidlertid, at Kåre gerne hører heavy metal, og han ofte har været til festivalen heavy Agger og verdens største metalfestival, Wacken Open Air ved Hamborg.

- For mig er det især energien i heavy metal, der tiltaler. Den findes ikke andre steder. Derudover får jeg et særligt bånd med mine brødre gennem musikken og med andre, jeg går til koncert med. Og til sidst kan jeg, hvis jeg er stresset eller sur, finde på at køre en tur og fyre helt op for noget heavy i bilen for på den måde at tømme hovedet, siger han og fortsætter:

- Min interesse startede nok, da jeg smuglyttede til min fem år ældre brors musik, for der var noget anderledes og fascinerende over det. Det er ret vanvittigt at observere en guitarist til en heavy metal koncert, for de kan virkelig noget, siger Kåre Welinder, der gerne undgår det populistiske musik som eksempelvis Volbeat.

- Jeg gider ikke rigtigt høre det, for det hører alle andre. Der er noget dødsmetal, jeg ikke bryder mig om, fordi det kan blive for vildt, mens andet fænger på en helt anden måde. Jeg kan rigtig godt lide Machine Head, In Flames, Iron Maiden eller vores lokale Aphyxion, siger han og tilføjer, at de fleste metalkoncerter bliver ekstra gode, hvis der lige er lidt ild med på scenen - hvilket der ofte er.

Kort om Kåre

Kåre Welinder er 42 år og er gift med Sanne, som han har tre døtre med.

De bor i Lustrup, og Kåre er til daglig journalist på JydskeVestkysens Ribe-Bramming redaktion samt formand - og klubmester - i Ribe Tennis Klub.

Annonce

Fede oplevelser

Kåre Welinder forklarer, hvordan han selv anser sin musiksmag som bred, for han hører også pop, rock, country og jazz. Dog er den foretrukne musik heavy metal, og han er faktisk så heldig, at der ikke bliver råbt "sluuuk" af kone og børn, når han sætter det på derhjemme.

- Mine børn kan godt lave et djævletegn og har lært, hvordan man headbanger, men for mig er det mest oplevelserne forbundet med heavy, der gør, at det er musik, jeg gerne vil høre. Jeg kan rigtig godt lide stemningen til festivalerne, for alle opfører sig ordentligt, er rare og rydder op efter sig, hvilket ikke altid er tilfældet på andre festivaler. Folk kommer for musikken, for hyggen og ikke for at lave ballade, siger Kåre Welinder, der også er særdeles begejstret for, at man ved festivaler over flere dage i udlandet kan få lov til at drikke kaffepunch til morgenmad.

- Det sker ikke så tit, men det er fedt at kunne gøre det i godt selskab, når man er væk hjemmefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce