Annonce
Ugeavisen Ribe

Den nye affaldsordning i Ribe er en ny vane

Mængden af affald er blevet nedsat i hjemme på Hjejlevænget hos Bent og hustruen, og de bruger alle spandene. Foto: Bo Maimburg
Bent Lauridsen er glad for at bruge den nye spand, og madaffaldet kommer nu det rigtige sted hen.

Ribe: For Bent Lauridsen på Hjejlevænget skulle der ikke gå så lang tid, før han havde omstillet sig til den nye vane, det er at bruge den nye brune affaldsspand til madaffald.

Bent har den lille spand med de grønne poser stående under vasken, og han har nedsat mængden af affald.


Jeg har et ordsprog, som siger, at man skal bruge 28 dage på at indføre en ny vane, og de 28 dage er gået, vanen er indført, og det fungerer rigtig fint. Spanden har fået sin plads under vasken, og jeg tror ikke, at jeg tænker så meget over det mere. Jeg bruger den bare.

Bent Lauridsen


- Jeg har et ordsprog, som siger, at man skal bruge 28 dage på at indføre en ny vane, og de 28 dage er gået, vanen er indført, og det fungerer rigtig fint. Spanden har fået sin plads under vasken, og jeg tror ikke, at jeg tænker så meget over det mere. Jeg bruger den bare, siger Bent Lauridsen.

Han har ikke haft nogen former for skepsis over ordningen, men han har bare taget det nye affaldssystem til sig, og han har ikke nogen former for utilfredshed med ordningen.

- Når jeg står op om morgen og laver kaffe, er det en del af vanen at kaffefiltrene skal tømmes ned i spanden og samme vej kommer brugt te. Når jeg spiser frugt og laver mad kommer mad restaffaldet også over i spanden, og det fungerer.

- Jeg glæder mig meget over ordningen, for vi skal jo alle gøre noget ved miljøet. Og det er rart, når kommunen tager de rigtige initiativer. Og jeg tror også, at der er en klar vilje i befolkningen til at bruge det nye system og være mere miljøbevidst, siger han.

Bruger alle spande

I garagen på Hjejlevænget står de fire affaldsspande linet op ved siden af hinanden, og de er alle i brug.

- Jeg var meget spændt på at se effekten af den nye spand, men jeg kunne hurtig se, at vi blev så gode til at bruge spanden, så vi sagtens kunne leve med, at den traditionelle affaldsspand kun blev tømt hver 14. dag.

Bent Lauridsen tager den lille spand op på bordet, hver gang han skal lave noget i køkkenet. Foto: Bo Maimburg

Han bruger i øvrigt alle fire spande, så han er en af mønsterbrugerne.

- Vi har i vores bryggers en lille kurv, hvor vi putter aviser og blade, plastik, glas og metal, som vi så tager med ud og putter i de rigtige spande, siger Bent Lauridsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce