Annonce
Ugeavisen Ribe

Den pæne pige fra Hjerting forelskede sig i Ribe

Tina Georgsen flyttede fra Hjerting til Ribe som 17-årig, og hun er faldet pladask for sin nye by. Foto: Bo Maimburg

Tina Georgsen flyttede til Ribe som 17-årig, og hun forelskede sig straks i byens kvaliteter og liv.

Annonce

Ribe: Når man som 17-årig vælger at forlade de trygge rammer i Hjerting og flytte hjemmefra forældrene og vennerne og starte nyt liv i Ribe, er det noget af et spring, man tager.

Men for Tina Georgsen blev det en fantastisk oplevelse, og der opstod hurtigt en sand kærlighed til det, hun ellers ikke var så begejstret for.

- Jeg havde fået læreplads som klinikassistent hos tandlæge Jan Kissow, og det var derfor nødvendigt at flytte til Ribe, selvom det ikke var det mest naturlige for en pæn pige fra Hjerting. Jeg var kun 17 år, og det er klart, at det var noget af et spring. For at jeg ikke skulle føle mig helt alene, flyttede jeg ud på Studiegården. Jeg ville gerne bo et stille og roligt sted, hvor de ikke spillede guitar eller var alt for flippede. Jeg dumpede netop ned i det, der ikke var noget for mig, men jeg fandt ud af, at det alligevel var noget for mig, for jeg elskede virkelig det helt særlige, der var ved at bo et sted med masser af seminarister, siger Tina Georgsen.

- Da jeg var ved at være færdig med at være i lære, havde jeg en længere snak med min chef. Jeg fortalte om mine drømme om at blive frisør, og han sagde, at jeg skulle forfølge min drøm, og det betød meget. Jeg havde, inden jeg kom i lære som klinikassistent, søgt læreplads som frisør i det meste af Jylland uden held. Men nu hvor jeg var blevet en del af Ribe, endte jeg med at komme i lære hos Theia i min egen by Ribe, og det var jo fantastisk.

Da jeg skulle flytte til Ribe, var det, jeg frygtede mest, at komme tæt på nogen, der spillede guitar. Men i dag elsker jeg de unge mennesker, når de har langt hår, en guitar på ryggen, ring i næsen og en afslappet attitude.

Tina Georgsen

Tina Georgsen

Tina Georgsen er 34 år, bor sammen med Daniel, som hun har to børn med. Hun har igennem de sidste 10 år været selvstændig, idet hun driver frisørsalonen Tigo i Grydergade. Hun er uddannet i frisørsalonen Theia.

Annonce

Blev vicevært

Livet som den yngste på Studiegården, kom hun ret hurtigt til at holde af.

- Det var lidt sjovt, for jeg blev ret hurtigt helt vild med den verden, jeg ikke ønskede. Studiegården var fantastisk. Jeg blev vicevært, og det var mig, der skulle holde styr på alt indenfor, og det var mig, de skulle gå til, hvis der var et komfur eller noget andet, der ikke virkede. Jeg skulle også støvsuge og fjerne reklamer, men jeg kan godt lide regler og ordentlighed, og på den måde var jeg vist ret god som vicevært. Det var en god måde at lære hinanden at kende på, og jeg blev hurtigt en del af festerne med alle seminaristerne, som jo var noget ældre end mig. Jeg tror, at de opfattede mig som hende den lille, de skulle passe på, og det var selvfølgelig både sjovt og rart.

Annonce

Plads til forskellighed

- Som Hjertingpige var det noget helt andet at komme til Ribe. Her må du være dig selv, der er plads til forskelligheder, og folk her i Ribe er ikke fordumsfulde. De er måske skeptiske, men når man er accepteret, og de ved, at man gør noget for byen, kan alt lade sig gøre.

- I Hjerting var man enten med i kliken, eller også var man ikke. Da jeg flyttede til Ribe, oplevede jeg en megafed forandring af mit syn på mennesker, og jeg har oplevet både åbenhed og udadvendthed hos folk her i byen. Jeg oplever også, at folk her i byen støtter op om hinanden.

- Mine forældre spurgte mig, hvad jeg ville i Ribe, da jeg flyttede hertil, men de er siden blevet så glade for Ribe, at de også er flyttet hertil. Og de har ligesom jeg oplevet Ribe som et fantastisk sted, hvor man byder tilflyttere velkommen. Jeg tror også, at det er årsagen til, at mange vender hjem til Ribe, når de har været væk fra byen.

- Da jeg skulle flytte til Ribe, var det, jeg frygtede mest, at komme tæt på nogen, der spillede guitar. Men i dag elsker jeg de unge mennesker, når de har langt hår, en guitar på ryggen, ring i næsen og en afslappet attitude. Her i Ribe har alle charme, man er ikke bare et nummer, og man møder ofte mennesker her, der har en historie, som er utrolig spændende, siger Tina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce