Annonce
Ugeavisen Ribe

Den specielle butik i Ribe har alt mellem himmel og jord - næsten

Birger Knudsen og medarbejderne i Specialbutikken sælger både grundvandspumper og hundefoder fra samme forretning, og det er en styrke, mener Birger. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Specialbutikken oplever en stigning i salg til privatkunder, hvor de og erhvervskunderne blandt mange ting kan købe tøj, hundefoder, toiletpapir og grundvandspumper.
Annonce

Ribe Nord: Der er mere inde bag murene hos Specialbutikken i Ribe, end man lige regner med. Med 40.000 varenumre sælges der varer fra den ene yderlighed til den anden, og indehaver Birger Knudsen understreger, at man både har noget til privatkunderne og til erhvervskunderne.

- Mange privatkunder kender os faktisk slet ikke, og mange tror, at man skal være momsregistreret for at handle hos os. Men vi handler faktisk en del med privatkunder, og jeg kan mærke, at salget til den kundegruppe er stigende, efter Silvan lukkede, siger han og nævner, at varer som hundefoder og grundvandspumper blot er noget af det, kunder kan komme og købe.

Birger pointerer, at det er de kvalitetsbevidste privatkunder, der bruger Specialbutikken. Langt de fleste kunder er fortsat erhvervskunder, men for Birger Knudsen er alle kunder lige vigtige.

- Vi driver butikken på en lidt Matadoragtig måde, ment på den måde, at vi er opsøgende hos de kunder, der kommer i butikken, for at hjælpe dem. Vi vil give kunderne en god oplevelse, når de kommer her, og vi har fokus på at minde kunderne på, om de nu har husket alt, de skal bruge, hvis de eksempelvis køber en grundvandspumpe, siger Birger Knudsen.

Webshop med atypiske varer

Birger Knudsen har været eneejer af Specialbutikken i fem år. Der er fem fuldtidsansatte samt en række medarbejdere på deltid. Ud over fremgang i butikken er der også fremgang på webshoppen, formentlig grundet mange atypiske varer som stålwirer og brandmandshager.
Annonce

Tryk på arbejdstøj

En anden stor del af sortimentet i Specialbutikken er arbejdstøjet samt ekspertisen i tryk og broderi derpå.

- Arbejds- og fritidstøj i en god kvalitet er en stor styrke i butikken, og salget af det har haft stor fremgang, siger Birger Knudsen.

På hylderne kan man finde mærker indenfor arbejdstøj som Kansas, Snickers og Mascot, mens Helly Hansen, Carhartt samt Wrangler cowboybukser er en del af sortimentet indenfor fritidstøj. Der findes også arbejdstøj til damer og børn.

Alle butikkens medarbejdere kan servicere kunderne indenfor alle varegrupper, men når det kommer til tøjet, er det Jan Kristensen og Bjarke Karstens, der ved en hel masse.

- Vi kan hjælpe virksomheder med forskellige løsninger indenfor arbejdstøj, så der både er en skjorte til medarbejderen på kontoret og arbejdstøj og sikkerhedssko til dem, der er i produktionen. Vi kører ofte ud til kunderne med tøjprøver, så de kan prøve det, når det passer ind i virksomhedens dagligdag. Når det kommer til tryk, kan vi desuden give kunden et visuelt preview af trykket, som det vil se ud på tøjet, forklarer Bjarke Karstens.

Tryk på arbejds- og fritidstøj er en af Specialbutikkens specialiteter, og det er blandt andre Jan Kristensen, der klarer det arbejde. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der er et stort udvalg af arbejds- og fritidstøj hos Specialbutikken, hvor det blandt andre er Bjarke Karstens, der kan hjælpe kunderne med at finde det, de skal bruge. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce