Annonce
Ugeavisen Ribe

Den spontane pige er kommet hjem

Betina og sønnen Sigurd nyder de sidste uger sammen, inden hun skal tilbage fra barsel. Foto: Bo Maimburg

Betina Sinkjær droppede arbejdet som frisør i en af Københavns hotte saloner for at vende hjem til Ribe og overtage Hårstudiet.

Annonce

Ribe: For godt to år siden flyttede Betina Sinkjær tilbage til Ribe efter at have boet i København i en årrække.

Og det var noget af et spring.

Hun arbejdede som frisør hos Bomholt Intercoiffure, som er en af Københavns hotte saloner, hvor kendisser og kræsne kunder er en del af hverdagen.

Men springet har hun ikke fortrudt.

- Jeg er den spontane type, så det tog kun en uge fra min far skrev " Nu er det nu, du skal hjem" da han havde hørt, at Hårstudiet var til salg, til jeg havde overtaget stedet. Og sådan er det også hjemme, hvor min spontanitet er med til, at det aldrig står stille hjemme hos os. Men heldigvis er min kæreste på samme måde, siger Betina Sinkjær.

- Jeg blev mor for otte måneder siden, og det er klart, at et barn betyder, at spontanitet ikke er helt er så let, som det har været. Men vi har besluttet, at vi ikke skal stoppe med at leve vores privatliv på den spontane måde, siger Betina Sinkjær.

Parret kunne pludselig fra den ene dag til den anden beslutte sig for, at tage en weekend til Berlin eller rejse et andet sted hen.

Det har været overraskende nemt at komme hjem, men jeg tror også, at det skyldes at mange kender min familie. Og så tror jeg at "En gang jyde altid jyde" passer helt perfekt på mig.

Betina Sinkjær

Betina Sinkjær

Betina er 30 år, og hun bor sammen med Andreas Adelhardt. Sammen har de sønnen Sigurd på otte måneder. De flyttede tilbage til Ribe, da Betina skulle overtage Hårstudiet, og nu bor parret inde midt i Ribe.

Annonce

Kunderne mærker det spontane

- Jeg tror også, at mine kunder kan mærke min spontanitet og min kreativitet. Jeg kan pludselig give mine kunder en god idé til et friskt pust til deres hår. Men det bliver aldrig for meget, for jeg er menneskekender, og jeg har hurtigt et billede af hvem, jeg har i stolen.

- Jeg kan godt lide udfordringer, og så kan jeg godt lide at udfordre mine kunder, og det mærker de tydeligt.

Annonce

En helt nyt type kunder

Da Betina flyttede til København var det oprindeligt for at læse til sygeplejerske, men hun fandt ret hurtigt ud af, at det ikke var den rigtige hylde, hun var havnet på.

- Jeg skulle da være frisør, for det har altid interesseret mig helt vildt at have med hår og makeup at gøre. Jeg valgte kun at søge job i en af de mest fashionable saloner i København, selvom det er et sted, hvor de modtager masser af ansøgninger. Men jeg var så ihærdig, at indehaveren til sidst sagde ja samtidig med, at hun roste min jyske personlighed.

- I salonen i København skulle der kræses ekstra for kunderne, og det hele var ren luksus. Vi var hele tiden på kurser, og så var vi en del af Fashion Week i København, og det var utrolig sjovt og udfordrende.

Hun har stadig kontakt til sin gamle lærermester, og det giver hende inspiration til det daglige arbejde. Men det er også planen, at hun skal deltage i arrangementer i København til blandt andet Fashion Week.

- Jeg vil her i Ribe også gerne kræse lidt ekstra for mine kunder, og det tror jeg også, de mærker. Jeg kan godt lide, at vi har faste kunder i salonen, som jeg allerede kender rigtig godt. I Købehavn var der hele tiden nye kunder, og de zappede mere fra en ene salon til den anden, og den store udfordring var at bevare sig selv i det ræs.

- Det har været overraskende nemt at komme hjem til Ribe, men jeg tror også, at det skyldes at mange kender min familie. Og så tror jeg, at "En gang jyde altid jyde" passer helt perfekt på mig.

Annonce

De fem korte?

Giv mig tre ord, der beskriver dig selv?

- Åben, imødekommende og spontan.

Hvorfor blev du frisør?

- Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde med hår, og så er det kreative vigtigt. Det skulle ikke være nemt, så jeg fandt en læreplads i København.

Hvad kan du bedst lide ved at bo her i Ribe?

- Jeg kan bedst lide det lokalsamfund og det nære, vi alle er en del af. Og så er jeg glad for at være tæt på familien.

Hvad ville du bruge en million kroner til, hvis du vandt i lotto?

- Det kunne godt være, at jeg åbnede en salon mere, eller også skulle de bruges til en rejse lidt længere væk.

Hvis vi to skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Vi skal have en eftermiddag i København, hvor vi skal på café og shoppe i det område, hvor jeg arbejdede i det indre Købehavn og omkring Grønnegade, siger Betina Sinkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce