Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er meget stor optimisme hos folkene bag Ribe Aktivitets- og Historiepark

Carsten Lund, Vagn Andersen og Peter Laursen har lært hinanden rigtig godt at kende via deres arbejde for at realisere Ribe Aktivitets- og Historiepark, for der har været mange snakke omkring bordet. Foto: Bo Maimburg
Arbejdsgruppen bag Ribe Aktivitets- og Historiepark knokler stadig på højtryk for at realisere parken, og de kommer hele tiden tættere på målet.

Ribe: Der er stadig begrundet stor optimisme i gruppen, der arbejder for at realisere Ribe Aktivitets- og Historiepark ved Ribe Fritidscenter.

Arbejdsgruppen bag projektet mangler stadig at få doneret omkring 2,5 millioner kroner, inden de har fået svar fra fondene.

Så arbejdsgruppen, der blandt andet består af Carsten Lund, Peter Laursen og Vagn Sørensen, er meget sikre på, at de sidste penge kommer ind inden længe.

Annonce

- Vi mangler reel set kun 2,5 millioner kroner, før vi har de 11 millioner kroner, som projektet forventes at koste. Vi er meget fortrøstningsfulde, og vi er sikre på, at de sidste penge kommer ind i løbet af de næste måneder. Der har været en meget stor opbakning til projektet fra erhvervslivet i Ribe, og det har været rart at mærke. Vi holder et møde i denne uge, og vi slår her sømmet i og begynder at italesætte, hvad der skal bestilles, så firmaet, der skal levere udstyret, kan overholde deadlines. Vi skal også i en dialog med de lokale entreprenører, der skal hjælpe med at gøre område klar. Og i uge 43 kommer lokalplanen ud i høring, så alt går efter tidsplanen, siger Carsten Lund, der også er sikker på, at de bliver klar til at indvie parken palmesøndag 11. april.

Der har været mange snakke om hvad der skal være i den nye aktitispark, og Peter, Vagn og Carsten føler alle at der er noget stort i vente. Foto: Bo Maimburg

Vagn Sørensen glæder sig også over et godt samarbejde med kommunen.

- Vi har haft et fint samarbejde med forvaltningerne hos Esbjerg Kommune. De arbejder ud fra de tidsplaner, som vi har udstukket, og jeg føler, at de gør sig umage for at arbejde efter at overholde alle deadlines, fastslår han.

Storytelling gør forskel

Arbejdsgruppen er dybt imponeret over den opbakning, der har været til projektet.

- Folk har været helt vilde, og der har været en enorm stor opbakning hos alle de folk, vi har været i kontakt med. Det har virkelig glædet os rigtig meget, siger Carsten Lund.

Nu gælder det så fondene, og de er ved at bearbejde lokale, regionale og nationale fonde. Ansøgningen er ude ved seks store landsdækkende fonde, og de lokale og nationale fonde får en ansøgning i løbet af denne uge.

- Det er helt tydeligt, at fondene sætter stor pris på, at vi har bæredygtighed med i projektet, ligesom den historiske vinkel også er populær. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi havde haft svært ved at få gennemført projektet, hvis det bare var en legeplads. Men storytelling og bæredygtighed åbner uden tvivl kasserne hos fonde, siger Carsten Lund.

Da snakken kommer ind på det videre arbejde med fondene, er Peter Laursen klar i mælet.

- Det vil være rigtig rart, hvis en af de store fonde kom med en stor pose penge, som kan dække det, vi mangler. Jeg er generelt imponeret over, at vi har fået så mange penge på så kort tid fra de lokale virksomheder, siger han.

Ribe Aktivitets- og Historiepark

Der er kommet 4,673 millioner kroner ind fra erhvervslivet og godt 30.000 kroner fra private bidragsydere.

Esbjerg Kommune har derudover givet 3,7 millioner kroner, og det betyder, at de stadig mangler omkring 2.5 millioner kroner.

Projektet forventes at koste godt 11 millioner kroner, og projektet forventes at kunne indvies 11. april.

- Men der er jo heller ikke nogen tvivl om, at du selv har medvirket til at skubbe det hele i gang med donationen på en million kroner. Jeg husker, at jeg sagde, at vi ville give 250.000 kroner fra Ribe Fritidscenter, og om du kunne matche det. Det kunne du og du meldte straks ud, at du ville give en millioner kroner, og det havde jeg ikke regnet med, siger Carsten Lund med et grin rette mod Peter Laursen.

- Det havde jeg nu heller ikke. Men jeg har da bestemt ikke fortrudt, svarer Peter Laursen med et smil.

Annonce

Overrasket over udviklingen

De tre bagmænd er alle imponerede, over at projektet har udviklet sig, og at det rent design- og oplevelsesmæssigt bliver så unikt.

- Det startede egentlig bare med, at vi sad og nørklede med nogle ideer ved køkkenbordet med nogle udendørs aktiviteter på området. Vi snakkede om cykelcross, crossfit og en løbebane, men at det ville ende her, var der vist ingen af os, der havde forudset, siger Vagn Sørensen.

- Nej jeg tror bare, at jeg tænkte, at det skulle være noget stort. Men at det bliver så designmæssigt fantastisk er jeg da rigtig glad for. Men der skete noget på vores workshop, og så oplevede vi, at de to legepladsfirmaer havde sat sig ind i Ribes historie, siger Peter.


Ribe Aktivitets- og Historiepark skulle fange hele Ribes DNA, det skulle være værd at køre efter, og det skulle aktivere børnene, og det er der ingen tvivl om, at det er lykkes. Jeg tror på, at vi giver børn en oplevelse, de aldrig glemmer, og vi giver dem en grund til at vende tilbage til Ribe

Carsten Lund


- Der er blevet produktudviklet igennem flere omgange, og jeg har været lidt ligeglad med, hvad der blev skabt på området, bare da kunne skabe lidt liv. Men da Peter kom med sine ideer blev jeg blæst bagover af begejstring, siger Carsten.

Annonce

Ikke kun vikinger

De tre bagmænd var også fra start klar i mælet overfor de firmaer, der skulle skabe projektet. Det var vigtigt, at det ikke bare blev en vikingelegeplads.

- Ribe Aktivitets- og Historiepark skulle fange hele Ribes DNA, det skulle være værd at køre efter, og det skulle aktivere børnene, og det er der ingen tvivl om, at det er lykkes. Jeg tror på, at vi giver børn en oplevelse, de aldrig glemmer, og vi giver dem en grund til at vende tilbage til Ribe, siger Carsten Lund

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er godt naboskab i Tange: Fællesspisning er populær hos beboerne i fem huse i Tange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Turisme i Ribe: Den nye destination har et underskud på en million kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny virksomhed i Ribe: Virksomhed i vækst hjælper iværksættere

Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Annonce