Annonce
Ugeavisen Ribe

DET SKER I RIBE: Masser af musik på programmet den kommende uges tid

Der bliver masser af musik i Ribes gågade, når der er Ribe By Night på fredag.

Ribe: Der kommer for alvor liv i Ribe den kommende tid.

På fredag vender den traditionsrige Ribe By Night tilbage, dog i en coronavenlig version. Her vil butikkerne i Ribe vil bugne af gode tilbud samtidig med, at Ribe Handelsstandsforening altid gør, hvad de kan for at give folk gode oplevelser.

- Der er masser af gode tilbud i butikkerne, og vi er alle klar, fra vi åbner fredag formiddag klokken 10 til, vi lukker igen klokken 22. Vi har en skattejagt for børnefamilierne, og så vil bankernes maskotter gå rundt i byen og skabe hygge, liv og stemning. Vi har skabt et rigtig godt arrangement, men det er dog ikke helt, som det plejer, for vi overholder naturligvis alle retningslinjer, og de restriktioner der er på grund af corona, siger Keld Vestergaard fra Ribe Handelsstandsforening.

Annonce

For at skabe lidt ekstra liv i gaderne vil der være musik flere steder.

Det er lagt i hænderne på Zenia, Eigil, Mads og Brian, og de fire superdygtige musikere vil spille forskellige steder rundt om i byen. De spiller en stribe danske og udenlandske 80'er hits men på en hel speciel måde.

- Vi spiller en stribe gode hits i den velkendte bluegrass stil, så jeg er sikker på det bliver en god oplevelse. Vi har et let setup, så vi kan flytte det rundt forskellige steder i byen, siger Mads Jørgensen, der forklarer, at bluegrass er en blanding af country, appalachemusik, engelsk-, irsk- og skotsk folkemusik, blues samt jazz.

Man vil kunne høre sange af blandt andet Whitney Houston udsat for trestemmig sang, banjo, mandolin og klarinet.

- Hvis der kommer børn, er vi klar på at spille børnesange på vores helt særlige måde, siger han.

Fredag er der også andet musik på programmet, når Jazzin' Ribe i samarbejde med Ribe Bryghus inviterer til stemningsfuld jazzkoncert på Café Remisen med det delvist lokale band, Berg.

Berg spiller originalmusik skrevet af den islandske saxofonist Snæbjörn Snæbjörnsson. Med afsæt i den islandske melankoli og melodik krydres musikken med jazzens varierende harmonik og improviserende væsen.

Koncerten begynder klokken 20 og billetter skal købes via www.place2book.com.

Hvis man er mere til fejring af demokratiet er det på lørdag som den 5. juni er det som bekendt grundlovsdag, og det markeres her i Ribe med et stort grundlovsmøde i biskoppens have.

I år vil der være fællessang og korsang ved Ribe Mandskor, og så vil der være taler ved Anke Spoorendonk, der er tidligere minister i Slesvig-Holsten samt Ribes egen domprovst, Jens Torkild Bak.

Quedens Gaard vil sælge mad og drikke i haven, men man er også velkommen til selv at medbringe en madkurv, ligesom man må tage egen klapstol med.

- Der er et forsamlingsforbud på 500 personer, men vores arrangement er af det, der kaldes i ”meningsbefordrende øjemed”, og så er det ikke omfattet af forbuddet. Vi vil dog passe på, så bænkene sættes i god afstand til hinanden, og der vil være sprit ved hovedindgangen, ligesom vi opdeler haven i sektioner af 200, siger Kirsten Margrethe Andersen.

Deltagere vil blive anvist en plads ved indgangen til haven i Korsbrødregade og de første 200 gennem haven, de næste 200 gennem gården, hvis der skulle blive så mange deltagere.

Minifestival på Kunstmuseet

I næste weekend, den 11. og 12. juni, står Ribe Musikforening bag en minifestival, som byder på topkoncerter i Ribe Kunstmuseum.

Koncerterne er anden afdeling i musikforeningens romantiske program, der afvikles i løbet af foråret og sommeren, og samtidig vil de bruge koncerterne til at fejre, at Ribe Kunstmuseum nu har investeret i deres eget flygel.

- Det bliver en stor weekend, hvor vi virkelig kan tilbyde nogle rigtig spændende koncerter. Fredag aften kan flygelet virkelig komme til sin ret, idet de to fantastiske pianister, Martin Qvist Hansen & Søren Rastogi spiller en stribe 4-hændige klaverstykker, siger en forventningsfuld, Bo Gunge.

Lørdag formiddag kan man opleve sopranen Iben Silberg og pianisten Ulrich Stærk.

Annonce

Jens Rosendals sange på Vadehavscentret

Den 11. juni er der også en musikalsk oplevelse på Vadehavscentret, når visesangeren Erik Grip og pianisten Henrik Gunde opfører en række personlige og nærværende fortolkninger af Jens Rosendals sange.

Jens Rosendal, der er bosiddende i Ballum, har digtet en lang række sange gennem sit nu 89-årige liv. Derfor er det med stor glæde hos Susanne Andersen fra Vadehavscentret, at de to gæster Vadehavscentret. Og faktisk har Jens Rosendal også meldt sin ankomst som publikum.

- Vi skal gerne have mere musik i vores liv, og nu skal vi også have lidt mere gang i den herude. Det er muligt, at det er lidt atypisk med koncerter på Vadehavscentret, men Jens Rosendal hører til marsken, og derfor passer det også godt at have en koncert med ham her, siger Susanne Andersen.

Der er tale om en intim koncert med plads til 100 gæster. Billetter købes via Vadehavscentrets hjemmeside, og koncerten foregår efter de til den tid gældende coronarestriktioner.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mere fredagsmusik på Torvet i Ribe: - Vi vil bidrage til lidt liv i byen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Bunker af bøger til din sommerferie: Disse klassikere skal du læse - og disse bøger fra børn og unge tage fat i

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nationalpark Vadehavet udgiver nyt magasin

Ugeavisen Ribe

Tilbud til de sangglade børn: Ribe får nyt kor for unge drenge og piger

Ugeavisen Ribe

Nu kan Ribe Roklub redde liv med hjertestarter

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Ribe

Ribe Biogas støtter Ribes kommende legepark med stort beløb

Ugeavisen Ribe

En beretning fra en student fra Ribe: - En kæmpe euforisk glæde

Ugeavisen Ribe

Domkirkens fem sommerkoncerter er på plads

Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Ugeavisen Ribe

Gratis naturformidling fra jæger: Børnehavebørn i Ribe fik et indblik i døde dyr og jagt

Ugeavisen Ribe

Glædelig gensyn hos Gredstedbros dagplejere

Ugeavisen Ribe

Familiekoncert i Ribe rykker igen udendørs

Ugeavisen Ribe

Tre års anderledes skolegang slutter med en studenterhue: Ribes første studenter er sprunget ud

Ugeavisen Ribe

En stor fortæller kommer på sommervisit på Ribe Kunstmuseum

Ugeavisen Ribe

Lene er en sand bankkvinde i Ribe: Hun elsker sit arbejde - og sine to grimme hunde

Ugeavisen Ribe

Nyt museum i Ribe åbnet: Nu kan du blive klogere på de første kristne mennesker i Danmark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: En åben Bro (III) - min personlige udviklingsrejse

Ugeavisen Ribe

Lokale piger skal styre Dagmars tre serveringssteder

Ugeavisen Ribe

Rekordmåned og mange cykler solgt det seneste år: Men nu er lageret tømt hos Ribe Cykellager

Ugeavisen Ribe

Unge trodser corona med nyt teaterstykke

Ugeavisen Ribe

Masser af billetter: Tulipanfestival i Ribe med god musik skal støtte klubber

Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce