Annonce
Ugeavisen Ribe

Diana kaster sig ud i sit eget madunivers

Diana Terp Pedersen går meget op i sundhed, og derfor har hun nu startet sit eget firma, Dianas Madunivers, hvor det handler om både catering og kostvejledning. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Diana Terp Pedersen har startet firmaet Dianas Madunivers, hvor hun både laver mad ud af huset og kan hjælpe folk med kostvejledning.
Annonce

Ribe: En kombination af catering og kostvejledning. Det er, hvad 38-årige Diana Terp Pedersen har sat i søen i sit firma Dianas Madunivers. For år tilbage uddannede hus sig til kok, og i januar tilføjede hun så en professionsbachelor i ernæring og sundhed, hvilket gjorde, at hun for et par måneder siden kunne sætte gang i det nye firma.

- Jeg har altid interesseret mig for mad og fødevarer, og mad fylder jo også en stor del af alle vores liv, uanset om det er hverdag eller fest. Jeg tænker, at kostvejledning og catering hænger godt sammen, da det kræver viden om råvarer og om, hvad der sker med kroppen, når vi spiser, siger Diana Terp Pedersen.

Hun har selv kæmpet med overvægt i mange år. Nu har hun ifølge sig selv knækket koden, og så vil hun gerne hjælpe andre med det samme.

- Min holdning er, at vi skal tilbage til, at mad er næring til kroppen, og det ikke er, når vi spiser forkert, at vi tager på. Det er derimod, når indtaget af kalorier er for højt. Så hos mig må man sådan set spise alt, bare i de rette mængder, og vi skal hen, hvor mad kun fylder en lille del af det at være sund. Maden skal hverken være en fjende eller være noget, der enten er sundt eller usundt, siger Diana Terp Pedersen.

Kort om Diana

Diana Terp Pedersen har boet i Ribe i 17 år. Hun har tidligere haft Café Jakobs i Ribes gågade (der hvor Postgaarden ligger i dag), haft NoNi på Torvet og været køkkenchef på Restaurant Kammerslusen, da Jønne havde den. I dag har hun også et fast job som koordinator i KFUMs Sociale Arbejde.

I Dianas Madunivers kan man få et månedligt abonnement med mad-, indkøbs- og kostplan samt mulighed for sparring med Diana.

Annonce

Elsker usund mad

Springet som cater tages for Dianas vedkommende efter, hun i flere år har arbejdet løst og fast som kok forskellige steder.

- Jeg vil gerne starte mit eget for at kunne sætte mig eget præg på maden. Det handler især om bæredygtighed, økologi og årstidens råvarer, og jeg går også op i, at finde råvarer fra lokale producenter. Det, der skal skille mig ud fra andre, er på bæredygtigheden, siger Diana Terp Pedersen, som allerede har en del arrangementer i kalenderen i løbet af foråret.

Hun har en række menuforslag på sin hjemmeside, men vil lige så gerne have en personlig snak med kunder om menuen.

- Selv om jeg går op i sundhed og er kostvejleder, kan jeg sagtens lave flødesovs og bacon. Jeg elsker alt, der er usundt, siger Diana Terp Pedersen med et grin.

Indtil videre har Diana lejet sig ind i et køkken i Gredstedbro. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Diana Terp Pedersen går meget op i sundhed, og derfor har hun nu startet sit eget firma, Dianas Madunivers, hvor det handler om både catering og kostvejledning. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce