Annonce
Ugeavisen Ribe

Dobbelt op på vellykket integration i Esbjerg Kommune: Virksomheder får god arbejdskraft og flygtninge integreres

Peder glæder sig, når han får flygtninge som Nadia og Khalil i arbejde. Privatfoto
To jobkonsulenter i Esbjerg Kommune arbejder med integration af flygtninge på arbejdsmarkedet, og der er lavet rigtig mange vellykkede forløb, hvor flygtninge kommer i arbejde.

Esbjerg Kommune:  Esbjerg Kommune har de sidste to år været en del af et landsdækkende projekt kaldet Beskæftigelsesambassadør projektet. Projektet har deltagelse af 37 kommuner og har til formål at indsamle viden og igangsætte integrationsindsatser for at få flere flygtninge i arbejde. Man har i Esbjerg valgt at dele en stilling mellem to medarbejdere, Dorthe Nissen, som også er koordinator for jobkonsulenterne i Integrationshuset. Peder Tørnqvist varetager tillige indsatsen med etableringer af IGU forløb, og han har også den virksomhedsrettede indsats for området. Sammen med deres kollegaer i Integrationshuset kan de glæde sig over, at det blandt andet er lykkedes at få godt 70 vellykkede koblinger mellem virksomheder og medarbejdere.

36 af landets kommuner er gået med i projektet, og kommunernes konsulenter kan bruge hinanden som sparringspartnere, og de kan lære af hinandens succeser og mindre vellykkede projekter.

- Det er den håndholdte indsats, der virker, hvor vi har personlig kontakt til flygtninge og virksomheder, og vi ved, at det tager tid at skabe de rigtige koblinger. Vi har brugt meget energi på at samarbejde med virksomheder, og der er mange brancher, der mangler medarbejdere, så de er meget opsatte på at indgå i et samarbejde. Mange virksomheder gør en kæmpe indsats, men de stiller også krav. Det første virksomhederne spørger om er, om deres kommende medarbejdere kan tale dansk, kan de møde til tiden, og har de lyst til at arbejde. For hvis det er tilfældet, vil virksomhederne gerne lære dem de arbejdsopgaver, de skal udføre, siger Peter Tørnquist.


Det første virksomhederne spørger om er, om deres kommende medarbejdere kan tale dansk, kan de møde til tiden og har de lyst til at arbejde. For hvis det er tilfældet, vil virksomhederne gerne lære dem de arbejdsopgaver de skal udføre

Peder Tørnquist


Og kollegaen er helt enig.

- Vi har flere tilfælde, hvor en håndværker ansætter en flygtning og integrerer dem. De lærer dem et bedre dansk på arbejdspladsen, og det danske sprog forbedres på rekordtid med faste danske makkere i virksomhederne. Virksomhedsejerne skal stille krav til medarbejderne, og vi har også skærpet kravet til dansk hos de flygtninge, vi skal have i arbejde. Vi forventer, at flygtninge bliver bedre til dansk, og at de tager sig selv i nakken, for der er jo en mulighed for, at de kan beholde et godt job, og det er jo en kæmpestor succes, når flygtningene bliver fastansat, og når de kommer ud af det kommunale system, siger Dorthe Engsted Nissen.

Annonce

Der skal samarbejdes

En VVS virksomhed har to flygtninge i arbejde, en grossist én og en lokal bilforhandler har to i fast arbejde. Der er også flere ude i rengøringsjobs, og så er der flere og flere flygtninge på vej ind i plejesektoren. Der er en del kvinder, der er i gang med et grundforløb på social- og sundhedsskolen, og det er et område, man meget gerne vil udvikle, for der er stor mangel på arbejdskraft indenfor denne branche.

Integrationsprojekt

Det er Dorthe Engsted Nissen og Peder Tørnquist der deler ambassadørfunktionen i Esbjerg Kommune.

Dorthe er også koordinator for jobkonsulenterne, mens Peder arbejder med IGU (Integrations grunduddannelse), der er et to årigt forløb, hvor en virksomhed kan få en flygtning ind at arbejde på en ny måde.

De fleste af dem, de får i arbejde, kommer fra Syrien, mens der også er folk fra Eritrea og Iran.

- Vi oplever, at mange virksomheder har berøringsangst, da de ikke er så vilde med at stille krav til medarbejderne, men det er bare nødvendigt. Virksomheder skal ikke indrette et bederum, som nogle frygter, og det er vigtig, at vi ikke skaber problemer, der ikke er der. Vi slipper ikke tøjlerne, og virksomhederne har en tryghed i, at vi bevarer kontakten til både medarbejder og virksomheden, siger Peder Tørnquist.

- Vi har nu et klart billede af, hvad der virker, og hvordan vi kan skabe de helt rigtige forløb. Vi havde en kvinde, der græd, da hun skulle starte i et arbejde, men da vi hjalp hende med at få struktur på hendes hverdag, blev det en succes. Hun har nu taget 9. klasse i Danmark og er i gang med en videregående uddannelse, og hun har en stor lyst til at yde en indsats her i Danmark. Den seneste udvikling er, at vi også gerne vil have de unge ud i et fritidsjob, virksomhederne vil også gerne have dem, og de unge vil gerne have jobbet, tilføjer Dorthe Engsted Nissen.

- Det er vigtigt, at vi finder den rette mand til det rette job, og når det lykkes, skaber vi den perfekte relation, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce