Annonce
Ugeavisen Ribe

Dorrit og Aage skaber nærhed og tryghed i Obbekærparken

Der er 85 boliger i Obbekærparken, som huser i alt 103 beboere. Foto: Rene Aunsbjerg Fogh.
De fleste af de aktiviteter, der giver liv i Obbekærparken, skabes i hjemmet hos familien Puggaard.
Annonce

Ribe: Ægteparret Dorrit og Aage Puggaard var knap flyttet ind i Obbekærparken, før de blev valgt ind i bestyrelsen for beboerforeningen.

Og der sidder de stadig 10 år senere – Aage som formand og Dorrit som sekretær.

- Vi var kun 62 år gamle, da vi flyttede herud, så det var nok naturligt at foreslå os til bestyrelsen for beboerforeningen. De manglede nogle nye beboere til at gøre en indsats for at skabe sammenhold og nærhed herude. Jeg rejste mig op på generalforsamlingen og forklarede, at det bestemt ikke var derfor, vi var mødt op, men vi modtog valget, og det har siden været både sjovt og rart at medvirke til at skabe liv herude i vores lille by, siger Aage Puggaard.

Parret havde sagt ja til en bolig i Obbekærparken, inden de havde solgt deres hus på Ørnevænget, og i knap 10 måneder måtte de leve med to huslejer. Men da huset på Ørnevænget omsider blev solgt, kunne de flytte ind i en af de store seniorboliger.

- Obbekærparken er et godt sted at bo, vi hilser på hinanden, vi hjælper hinanden, og vi passer på hinanden. Vi er som en stor familie, hvor alle kender alle. Det er en fornøjelse at være en del af livet herude, siger Dorrit Puggaard.

Vi er som en stor familie, hvor alle kender alle. Det er en fornøjelse at være en del af livet herude.

Annonce

Aage kommer rundt med mappen

Når der flytter nye folk ind i Obbekærparken, får de besøg af Aage, der kommer rundt med sin mappe under armen for at byde velkommen.

- Det er vigtigt, at vi tager godt imod de nye beboere, som flytter ind her hos os. Jeg kommer derfor altid på besøg, og jeg fornemmer, at tilflytterne føler sig velkommen, når jeg dukker op. Jeg vil selvfølgelig gerne have, at de melder sig ind i beboerforeningen, men det koster også kun en halvtredser per indbygger, og det har alle vist råd til, siger Aage.

Annonce

Fællesspisning og banko

Og når man er medlem af beboerforeningen, kan man deltage i fællesspisninger og en årlig udflugt. Og i hele vinterhalvåret spilles der banko i fælleshuset.

- Vi har også en julefrokost i beboerforeningen, og sidste år var der en af de ældre damer, der sagde, at hun ikke ville være med, fordi hun ikke selv kunne komme op til buffeten og hente maden. Men det skulle ikke afholde hende fra at deltage, så jeg forsikrede hende, at vi nok skulle hente mad til hende. Det var hun selvfølgelig glad for, så hun deltog og havde en god oplevelse, siger Dorrit.

Det er også Dorrit og Aage, der har ansvaret for at arrangere bankospil og de øvrige aktiviteter, der er i Obbekærparken. Og der er hver gang en rigtig god opbakning til deres arrangementer.

Dorrit tager altid imod alle gæsterne i døren, og hun hjælper dem af med frakken, så de føler sig velkomne.

Obbekærparken

Første etape af Obbekærparken blev opført i 1996, og området er senere blevet udbygget af tre omgange. Der er 85 boliger i Obbekærparken, og der er i alt 103 beboere. Fælleshuset kan beboerne frit låne, hvis de har behov for plads til en fest eller lidt ekstra gæster, ligesom der også er plads til overnattende gæster. Der er både rulle og tørretumbler, man kan bruge.

Det er oprindelig Ribe Jernindustri og familien Obbekær, der har opført og finansieret boligerne, som i dag er ejet af en fond, der også ejer boligerne på Bøgealle. Fonden, der tidligere ejede jernindustrien, skulle bruge deres overskud til almenvelgørende og almennyttige formål. Fonden har bygget boliger til deres medarbejdere, givet tilskud til uddannelse og fondens største enkeltdonation har været en CT-scanner til Esbjerg Centralsygehus. Fondens primære aktivitet er udlejning af de 132 ældreboliger i Obbekærparken og Bøgealle.

Annonce

De bliver boende

- Forskellen på at bo her hos os og i en traditionel boligforening er, at dem der bor her ikke flytter væk. Når folk flytter her fra, er det, hvis de skal på plejehjem, eller hvis de går bort. Der er derfor mange, som bor herude i rigtig mange år, siger Aage.

Der er bankospil i hele vinterhalvåret i fælleshuset, og det er særdeles populært hos beboerne i Obbekærparken. Privatfoto
Aage på vej for at besøge en af de nye beboere. Han har mappen under armen og er klar til at fortælle dem om beboerforeningens gode aktiviteter. Foto: Bo Maimburg
Dorrit og Aage har boet i Obbekærparken i ti år, og de har igennem alle årene været med i beboerforeningens bestyrelse. Foto: Bo Maimburg
Aage på vej for at besøge en af de nye beboere. Han har mappen under armen og er klar til at fortælle dem om beboerforeningens gode aktiviteter. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce