Annonce
Ugeavisen Ribe

Dorthe er klar til at genåbne Hviding Kro som bodega

39-årige Dorthe Jensen flytter fra Tønder til Hviding, hvor hun i slutningen af februar forventer at genåbne Hviding Kro som en bodega med tilhørende selskabslokale. Privatfoto.
39-årige Dorthe Jensen flytter fra Tønder til Hviding. Hun har overtaget forpagtningen af Hviding Kro, og i slutningen af februar forventer hun at genåbne kroen som bodega med tilhørende selskabslokaler.
Annonce

HVIDING: I slutningen af februar kommer der igen liv i krostuen på Hviding Kro.

Det sker, når 39-årige Dorthe Jensen fra Tønder genåbner kroen som bodega med tilhørende selskabslokaler. Dorthe Jensen har overtaget forpagtningen af kroen, som lukkede i starten af januar efter, at de to hidtidige forpagtere Mette Lykke og Jeanett Ravn Schack opgav at drive kroen videre som spisested som følge af dårlig økonomi.

De to tidligere forpagtere genåbnede kroen den 1. november sidste år og havde åbent sidste gang den 27. december, og holdt altså i mindre end to måneder.

Det korte kro-eventyr for de tidligere forpagtere afskrækker dog ikke den nye forpagter, Dorthe Jensen, som selv har fem års erfaring som bartender på værtshuse i Tønder og Løgumkloster.

- Nej, jeg mener der er behov for en bodega i Hviding. Jeg kender Hviding temmelig godt, fordi min kæreste, Kaj Poulsen, kommer fra Hviding. Jeg har været vant til at leve af en førtidspension og har derfor været vant til, at pengene er små. Så jeg forventer ikke at blive millionær på det her. Men det er heller ikke meningen.

Hvor stor en omsætning skal du have, for at du også kan få en løn til dig selv?

- Jeg skal sælge, hvad der svarer til tre-fire kasser øl om dagen. Det er cirka 100 øl. Så kan det løbe rundt, siger Dorthe Jensen og fortæller, at en pilsner på Hviding Kro kommer til at koste 20 kroner.

- Det svarer til, hvad den koster på et værtshus i Tønder, understreger hun.

Formaliteter

Den nye forpagter af Hviding Kro, Dorthe Jensen, fortæller at der er en længere række af formaliteter og papirer hun nu skal have styr på, inden hun kan åbne Hviding Kro som bodega. Det gælder både spiritusbevilling og en bevilling hos spillemyndighederne til at opstille spillemaskiner - plus diverse andre formalia, som skal være i orden, før hun kan genåbne kroen. Derfor tør hun heller ikke give et bud på en åbningsdato, ud over at hun forventer det bliver i slutningen af februar.
Annonce

Rygerværtshus

Dorthe Jensen fortæller også, at man ikke vil kunne købe mad på den nye bodega i Hviding.

- Det kan man ikke, fordi det bliver et rygerværtshus. Men for de, der lejer selskabslokalerne med plads til 150 mennesker, bliver der mulighed for at bruge køkkenet, fortæller Dorthe Jensen.

Samtidig med, at hun overtager forpagtningen af kroen, flytter hun ind i en tilhørende lejlighed, som hun lejer. Det betyder, at hun kommer til at bo lige ved siden af kroen, hvilket også betyder, at hun kan have nogle lange åbningsdage.

- Der vil være åbent dagligt fra klokken 10-22, og alt efter hvad jeg får bevilling til vil der være åbent fra klokken 10-02 fredag og lørdag. Men jeg er klar til at arbejde så mange timer. Jeg får ikke råd til at have lønnede ansatte, understreger den nye forpagter på Hviding Kro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce