Annonce
Ugeavisen Ribe

Efter guldregn over Logitrans: - Den specielle kultur i firmaet har stor betydning

Dorte og Gitte Kirkegaard var begge meget beærede, da de modtog prisen torsdag i sidste uge. Foto: Bo Maimburg.
Ved Nytårskuren torsdag aften i Musikhuset i Esbjerg fik Ribefirmaet Logitrans et stort skulderklap i form af Esbjerg Kommunes Erhvervspris.
Annonce

Farup: Torsdag aften modtog Ribevirksomheden Logitrans årets erhvervspris i Esbjerg Kommune.

- Det er jo sådan en pris, man næsten kun tør drømme om at få – så det gør mig virkelig stolt at stå med denne pris i hånden - det er en kæmpe ære. Jeg er megastolt over begrundelsen for, hvorfor vi får prisen, for en ting er at tjene penge, en anden ting er at skabe en attraktiv og spændende arbejdsplads, lød det fra den ene af søstrene og medejer, Gitte Kirkegaard efter overrækkelsen.

Og da Ugeavisens journalist dagen efter mødtes med Gitte Kirkegaard kunne hun sætte lidt flere ord, hvorfor Logitrans havde fået prisen. Her understreger hun, at den helt specielle kultur i firmaet har stor betydning for firmaets succes.

- Det er uden tvivl vores unikke kultur, der gør, at medarbejderne bliver hos os. Som både ledelse og som tredje generation, er det Dortes og min opgave at videreføre den gode, velforankrede kultur, men på vores egen måde og med vores egen personlighed. Vi skal sikre, at vores virksomhed vokser og udvikler sig, så vi hele tiden er i front. Det er en fornøjelse for os begge at gå på arbejde hver dag, og det er så bare endnu sjovere, når det lykkes at skabe en god arbejdsplads og samtidig tjene penge.

Hver morgen går Gitte Kirkegaard rundt og hilser på alle medarbejderne.

- Den empati og nærhed, min farmor og farfar skabte, fortsætter vi med, så vi er alle en del af Logitrans familien. Da jeg startede som direktør, var det første, medarbejderne spurgte, om jeg også ville komme rundt og sige god morgen hver dag, lige som min far og bedstefar havde gjort. Det er så vigtigt, at jeg bruger tiden på det. Jeg kommer tæt på medarbejderne, jeg ved lidt om dem alle, og det sætter jeg stor pris på.

I øjeblikket bruger man i Logitrans meget tid på at sikre fremtiden og arbejder på flere digitale løsninger. Firmaet har haft besøg af eksperter for at sikre, at man går den rette vej.

- Virksomheden har en god størrelse i dag, men vi vil naturligvis gerne udvikle os og vokse, så vi sikrer fremskridt her i firmaet, siger Gitte Kirkegaard.

Logitrans

Logitrans er startet af søstrenes bedstefar, Nis, som overlod firmaet til sønnen Erling (Gitte og Dortes far). Familien har ejet Logitrans i de 80 år, virksomheden har eksisteret og er i dag ejet af Gitte og Dorthe, faderen Erling og søsteren Randi, der ikke er i firmaet. Der er 80 medarbejdere i Farup, 55 i Kina og 5 i USA, og virksomheden sælger primært deres varer i Tyskland, Frankrig, USA og naturligvis Danmark.

Gitte Kirkegaard går hver morgen rundt til alle medarbejderne for at sige godmorgen, og det er noget, alle sætter pris på. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce