Annonce
Ugeavisen Ribe

Elever har inspireret kunstner på Ansgarskolen i Ribe

Bernd Hobohm monterer her et skildpaddeskjold, som beviset på at værket er færdig. Foto: Bo Maimburg
Kunstneren Bernd Hobohm fra Ribe har kreeret et kunstværk efter samarbejde med elever på Ansgarskolen.
Annonce

Ribe: 7. klasse fra Ansgarskolen har deltaget i et meget spændende projekt, der har til formål at sætte fokus på klimaet og i særdeleshed FN’s verdensmål.

Det har været en længere proces, som har trukket lidt ud på grund af corona, men tirsdag den 23. juni var der fernisering på et kunstværk, der er skabt af den lokale kunstner, Bernd Hobohm. Værket er inspireret af nogle ord og betragtninger, som eleverne kom med under en workshop.


Skulpturen, der indeholder symboler på dreng og pige samt et skildpaddeskjold, har fået en central placering på skolens bibliotek.

Fra artiklen


- Det har været en spændende proces at skulle omstille elevernes tanker og ord til et kunstværk, siger kunstneren Bernd Hobohm, der tilføjer, at nogle af de vigtige ord, der kom frem var fred, retfærdighed og stærke institutioner.

Skulpturen, der indeholder symboler på dreng og pige samt et skildpaddeskjold, har fået en central placering på skolens bibliotek.

Annonce

Sang ud fra samme ord

Det er Gert Barslund, der har fået ideen til projektet, som har fået titlen Vervad. På et senere tidspunkt vil han indspille en sang ud fra de selvsamme ord fra workshoppen sammen med nogle musikere, og Gert Barslund ser frem til at få projektet færdiggjort.

- Projektet har kørt på en stribe skoler i de fire vadehavskommuner, og det har været utrolig spændende at se, hvor forskelligt eleverne kan medvirke til at præge det i forskellige retninger. Jeg ser meget frem til at få denne sang indspillet, siger Gert Barslund.

Vervad

Projektet Vervad er skabt af Gert Barslund, og er et projekt der udføres på en stribe skoler i de fire vadehavskommuner. Det er støttet økonomisk af Hoffman fonden og Kulturregion Vadehavet.

Annonce

Begejstrede elever

Eleverne er stolte over, at de har bidraget til kunstværket.

- Det har været sjovt at medvirke i projektet, der er meget anderledes end den traditionelle undervisning. Og det er sjovt at se de mange detaljer som kunstværket indeholder, siger Marie N. Skovmand.

Gert Barslund (t.v.) og Bernd Hobohm (t.h.) har samarbejdet med eleverne om at henholdsvis lave en sang og en skulptur. Foto: Bo Maimburg.

- Vi vil helt sikkert også tænke på projektet, hver gang vi går forbi kunstværker, siger Freja Krog Løbner, der sammen med Marie er elever i Ansgarskolens 7. klasse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce