Annonce
Ugeavisen Ribe

En klodset passion: Sanjeet bygger Legobiler uden vejledning - og er ret dygtig til det

Sanjeet Sodhis evner i at bygge unikke Legobiler excellerer mange andres evner. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Sanjeet Sodhi kan noget særligt, når det kommer til at bygge Lego. Han har vundet flere konkurrencer og har derfor også fået udstillet sine unikke modeller i blandt andet Lego House

Ribe: Han sidder dybt koncentreret med en Legoklods mellem hænderne. 41-årige Sanjeet Sodhi sætter den på et sted i det, der er ved at blive til en Legomodel af en Porsche 356 Coupe B 1600.

Derefter tager han en ny af de klodser, der ligger på bordet foran ham, og modsat mange andre, der bygger Lego, kigger Sanjeet ikke i en vejledning. Nej, han forsøger at bygge sine modeller ud fra fantasien – eller rettere som en model, som endnu ikke findes i forvejen i Lego.

På den måde dyrker han sin passion for Lego på en lidt mere dybdegående måde end mange andre.

Annonce

- Interessen i at bygge kreativt var der allerede, da jeg var lille. I 2014 fik jeg Ferrari i Lego, og det gjorde, at jeg genfandt glæden lige så stille. Jeg begyndte at bygge Duplo biler fra fri fantasi, da børnene var små, og jeg byggede også huse i duplo, som børnene kunne være indeni, fortæller Sanjeet Sodhi, der har brugt et Lego software program eller ægte tegninger af bilerne til at udtænke sine byg.

Sanjeet bruger fra fire timer om ugen til mange flere på at bygge Lego. De seneste udfordringer har budt på, at han skal bruge klodserne fra ét kendt sæt til at bygge en unik Lego-bil, som er en efterligning af en kendt model. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det er sjovt at bygge sæt, men det kan vi alle sammen, så jeg vil hellere fokusere på det, andre ikke har bygget før. Det, jeg bygger, må gerne være unikt og en god udfordring, og senest har jeg bygget en Porsche ud fra et andet Lego sæt, og selv om jeg tænkte to gange, at nu er den færdig, så har jeg alligevel pillet den fra hinanden og bygget om. Det er en virkelig fed følelse, når det lykkes, siger han

Sanjeet fortæller, at den lokale Lego klub, Ribe Klodsen, har medvirket til, at han igen sidder med Lego mellem hænderne hver uge. Han sætter pris på den sparring, der er, og det indblik i andres byg.

Elsker konkurrencer

Sanjeet understreger, at han elsker at udfordre sig selv, når han bygger Lego. Derfor deltager han blandt andet i mange konkurrencer, hvor han sågar har vundet flere.

- Generelt er konkurrencer sjove at være med i, og det skal gerne være med et emne, jeg finder udfordrende og spændende. Når jeg så klarer det godt, bekræfter de mig i, at jeg godt kan finde ud af at bygge Lego, siger Sanjeet Sodhi, der både har vundet konkurrencer, da han var barn, og som voksen, som har ført til, at han har haft tre af sine modeller udstillet i Lego House i Billund.

Han tilføjer, at det næste udfordrende projekt også er i tankerne. Her vil han nemlig prøve at se på, om han kan ombygge en Lego batmobil til en eller anden spændende bil. Naturligvis igen kun ud fra de klodser, der er i sættes.

- Noget af det vigtige for mig er at lave det unikke, men jeg bygger 100 procent for fornøjelsens skyld, og så ser jeg på, hvor langt jeg kan komme. Andre designere har rost mine modeller, og det er da ret fedt.

Annonce

Vellykket integration

Manden med den store Lego passion er - som navnet nok også antyder - ikke dansk, selv om sproget flyder ret godt. Sanjeet er nemlig hollænder med indiske aner fra sin far. Dog er han født i Tyskland, men har boet i Danmark siden 2013.

- Selv om jeg er hollænder, snakker jeg dansk 90 procent af tiden. Jeg snakker kun hollandsk med børnene, mens Joan (hans kone, red.) taler dansk med dem, og vi to taler dansk sammen. Jeg tænker også på dansk, men tænker ikke så meget på hvad nationalitet jeg er. Dog er der nok ikke meget andet end mit navn og udseende, der er indisk, siger han med et smil.

Kort om Sanjeet

Sanjeet Sodhi er 41 år. Han er hollænder, men født i Tyskland. Han er gift med Joan Løhndorf, og de har to børn på 4 og 6 år.

Sanjeet og Joan flyttede i 2013 sammen til København efter at have boet i Amsterdam og Sydney. Senere rykkede de først til Humlebæk og sidste år til Ribe - og nu venter de på at få færdigbygget deres nye hus i Lustrup.

Sanjeet har en uddannelse i "commercial economics". Han arbejder i software virksomhed, ExpandIT, som som specialist inden for software-løsning af projekter for servicerelaterede virksomheder. Han har derfor fast hjemmearbejdsplads.

For smil er der ofte på hans læber. Han fortæller videre, at det har været nemt at komme til Danmark.

- Hollændere og danskere er jo meget ens, blandt andet er begge meget direkte, så det har gjort det nemmere at falde til. Min indiske aner har ikke rigtig fyldt så meget i min barndom, da min far syntes, det var vigtigt, at vi tilpassede os der, vi boede. Det har jeg taget til mig, da vi flyttede, så jeg havde fra start et stort fokus på lære sprog. Så på den måde er integrationen fungeret godt, fordi folk her er så venlige, siger Sanjeet Sodhi, der tilføjer, at familien i 2020 flyttede til Ribe fra Humlebæk for at komme tættere på Joans familie i byen - og samtidig omtrent 300 km tættere på hans familie i Holland.

Annonce

Musik og biler

Sanjeet vil meget gange snakke om Lego, men det er trods alt ikke alt i hans interessesfære, der omhandler det. Der er også plads til interesse for både musik og biler.

- Jeg spiller synthezizer, og sammen med en kammerat laver jeg så også lidt musik. Det har været en hobby, siden jeg var lille, og nu er jeg så startet på den igen. Vi laver både vores egne sange og spiller kendte sange, og hvem ved måske kan det blive til mere på et tidspunkt.

Sanjeet bygger også andet end biler i Lego, eksempelvis har han bygget Ribe Domkirke og så henholdsvis  en spækhugger-fugl, en tree-tar og en sommerfugle-elefant, hvor de to førstnævnte begge har været udstillet i Lego House. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- I forhold til biler, så ligger interessen nok i blodet for min far var og min bror er biltosser. Det er især klassiske biler som Porsche og Ferrari, som jeg også bygger, så det kunne jo være fedt en dag at få en rigtig model at køre i, siger Sanjeet.

Annonce

De skarpe spørgsmål

Tre ord der beskriver dig selv?

- Familiemenneske, kreativ og hyggemenneske.

Hvad er du god til – hvis andet end dit job?

- Jeg er god til at grille, men vi gør det bare ikke så meget. Og så vil jeg da mene, at jeg er okay god til det her med at bygge lego ud af min fantasi

Hvad er din største last?

- At jeg ind imellem godt kan komme til at gå for dybt ind i noget, og jeg derved bliver lidt for perfektionistisk.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- Det er super hyggeligt at bo i en by med gammel arkitektur. Og så at familie og venner er tæt på.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skulle vi så lave?

- Nu ved jeg, at du også går op i Lego, så jeg tænker da, at vi skal sidde og bygge lidt. Jeg kunne måske vise dig nogle af mine teknikker.


Annonce
Ugeavisen Ribe

Piamaja har meget på hjerte: Datter af skammen viser følelser fra 2020

Annonce
Ugeavisen Ribe

Efter flere års fravær: Lokal festdag vender tilbage til havnen i 2022

Annonce
Ugeavisen Ribe

Frivillige har ydet en kompleks indsats gennem to år: Nu vil idrætsforening takke dem med stor fest

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Mindeord over Jørgen Vind Jensen

Ugeavisen Ribe

Dalia skrottede kulhydrater: Nu vejer hun 30 kilo mindre end for 10 måneder siden

Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce