Annonce
Ugeavisen Ribe

En kunstner i maven: Elever på Vittenbergskolen i Ribe står bag stor skulptur foran skolen

Elever har været med til at male og lave skulptur foran Vittenbergskolen i Ribe
Fredag skal en ny skulptur foran Vittenbergskolen Vadehav ferniseres. Den er kreeret af en af 6. klasseseleverne, og de sorte streger er påført af alle årgangens elever.
Annonce

Ribe: Fremover kan de nuværende 6. klasseselever på Vittenbergskolen Vadehav med stolthed sige, at de har været med til at kreere den skulptur, som nu står foran skolen i det sydlige Ribe.

Forløbet, som skulpturen er blevet lavet i, har fået navnet "Ad veje og omveje" og er foregået i samarbejde med to undervisere og kunstnere fra Esbjerg Kulturskole. I en del af forløbet har eleverne selv har skullet lave mindre modeller med sorte streger på, og således er det en af elevernes modeller, som nu er blevet forstørret, støbt og opsat foran skolen. Efterfølgende har alle eleverne selv sat deres sorte streger på skulpturen.

Annonce

Bro mellem institutioner

En af kunstnerne, Marie-Louise Exner, understreger, at det lige så godt kunne have været en af de andre modeller, men at den endelige model blev valgt ud fra, hvad der passede bedst ind foran skolen. Desuden forklarer hun, at forløbet er blevet til som led i et samarbejde mellem folkeskolen og kulturskolen.

- Der har været et ønske om at bygge bro mellem de to institutioner, og det er så sket nu. Ideen har været at sende eleverne gennem den proces, som en billedhugger er i arbejdet med en skulptur, og eleverne har vist stor interesse og engagement i forløbet. Noget af det vigtige har været at have fokus på det abstrakte og at det ikke nødvendigvis skal ligne noget, siger Marie-Louise Exner, mens billedkunstlærer på skolen Pia Risom også har fået inspiration til undervisningen.

Eleverne har været meget engagerede og har lært meget i forløbet. Blandt andet har de skulle lave deres egne modeller. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Nogle af de elever, der har fået meget ud af forløbet, er Mathilde Schelde Mikkelsen og Sille Ravn Knudsen.

- Hele billedkunstfaget er blevet mere spændende på den her måde. Jeg har blandt andet lært meget om street art og om den kunstner, Jean Dubuffet, som vores skulpturer har været inspireret af, siger Sille Ravn Knudsen, mens Mathilde tilføjer:

- Det har været ret fedt at på sådan noget her i egne hænder, og det er fedt, at vi har kunnet sætte præg på den store model. På den måde kan vi jo om flere år kigge på den og sige, at den har vi været med til at lave.

Fernisering fredag

Billedkunstforløbet kulminerer i denne uge og afsluttes med en fernisering på den store skulptur fredag klokken 11-11.45. Her vil elevernes mindre modeller samt deres street art værker blive vist frem.

Skulpturen foran skolen vejer fire ton og måler 3 meter i højden og 3,5 meter i bredden.

Det er kunstnerne Marie-Louise Exner og Betina Trampedach fra Esbjerg Kulturskole, der har været samarbejdspartnere i forløbet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce