Annonce
Ugeavisen Ribe

En mandag aften med svedige baller på lædersæder

Omkring 80 biler havde fundet frem til den solbeskinnede p-plads ved Kultur- & Aktivitetscenter Egebæk-Hviding til Hviding IF's første bilbanko nogensinde. Foto: Kåre Welinder
På en solrig mandag aften afholdt Hviding IF for første gang bilbanko, hvor omkring 80 biler hyggede sig ved at dytte byen op ved vundne rækker, mens byens erfarne spillere mere deltog i mangel af bedre.
Annonce

Egebæk-Hviding: Bykørsel. To måger i stærk sidevind. Yver. Lille Ole.

Og så var der de svedige røvballer på lædersæder.

De fleste kender nok til de fire koder for 50, 33, 88 og 45, mens den sidste blev opfundet af journalistens otte-årige datter mandag aften i en meget varm bil på en p-plads ved Kultur- & Aktivitetscenter Egebæk-Hviding.

Den var bankospillets nummer 18.

Hvis man vel at mærke drejer tallet 18 halvfems grader mod højre og krydrer med et drys fantasi.

Min datter havde uden tvivl ret i, at den skønne sommeraften gav en del nummer 18 ved Hviding IF's første bilbanko nogensinde, og derfor var der også fuld gennemtræk med alt hvad der kunne åbnes i p-pladsens omkring 80 biler, ligesom flere også valgte klapstole i gruset for bare at nyde solen.

Annonce

Ikke det samme

HIF-formand Jan Mortensen forklarede, at bilbanko var en del af erstatningen for årets sportsfest, der skulle have været afholdt i den forgangne weekend. Her plejer der også at være banko, og da hallens meget populære, normale bankospil først kan genstartes 10. august på grund af coronarestriktioner, så man i HIF bilbanko som en kærkommen anledning til at forsøde ventetiden.

Sådan spillede man

Opråbning af bankotal kørte over bilradioens frekvens 87,6, og hver gang en spille havde havde banko på en, to eller tre rækker, skulle spilleren dytte, hvorefter mænd i gule veste tjekkede tal og hentede præmier. Derudover havde opråber DJ Jonas Bonnerup indlagt en lang række dyttelege med musik, der var god underholdning for både børn og voksne - og som formentlig også kunne høres over resten af Egebæk-Hviding.

Men ikke alle var lige begejstrede for DJ Jonas Bonnerups måde at angribe tallene på med spøjse koder ved opråp.

- Jeg har aldrig prøvet bilbanko før, men det går alt for langsomt. Han skulle råbe tallene hurtigere op i stedet for alt det pjat med med numrene, sagde en kvinde, der normalt spiller banko hver mandag.

- Men det går i mangel af bedre.

Annonce

Et studie i bil

En rundtur på pladsen var et studie i, hvordan en bil også kan bruges.

Et åbent handskerum passer perfekt til seks bankoplader. Rummet ved forruden er den perfekte skraldespand og går godt til bakker med grillpøller og brød, og børn på førersædet kan hvile benene hen over rattet, Aftenen var også en test af, hvor voldsomt højt, Kia, Toyota, Volvo og Mercedes kan dytte, ligesom man ved bankospillets slutning kunne se, hvilke bilmærker, der ikke kunne holde strøm til fem spil banko, og måtte genstartes af pladsens særlige serviceteam ved afgang fra p-pladsen.

Det var DJ Jonas Bonnerup, der var opråber ved Hviding IF's bilbanko. Han havde helt styr på koder som To Mænd med Ølmaver(66) og Ringvejen(60), hvilket var til stor moro for de fleste, mens andre synes det tog for lang tid i forhold til normalt bankospil. Foto: Kåre Welinder

- Og så er der endelig et bankospil, man må ryge til, grinede en mand, mens HIF-formanden selv havde en gevaldig aften med at hyggesnakke ind gennem sideruder med glade, mest lokale gæster.

- Det lader faktisk til, at folk synes det er sjovt. Især børnefamilierne hygger sig, mens de erfarne bankospillere nok synes, det hele går lidt for langsomt. De kunne have nået mange flere rækker på to timer, smiler Jan Mortensen.

Han forklarer, at bilbanko ikke er noget, man har planlagt at gøre igen, men at han samtidig ikke er afvisende, hvis folk synes det har været en rigtig god aften.

Man kunne se ind igennem en lang række biler, fordi alle havde vinduerne åbne på den meget varme sommeraften til bilbanko i Hviding. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce