Annonce
Ugeavisen Ribe

En uopnåelig drøm blev opfyldt: Thomas har en mægler i sit DNA

Thomas Gerken er passioneret omkring at være ejendomsmægler, men dernæst elsker han at sidde i sandkassen med sønnen Oscar. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Bolig, bolig og så lige bolig. Der er ikke meget andet end det i Thomas Gerkens hjerne og liv - lige ud over sønnen Oscar. Og den passion for boliger mærker man tydeligt på ham.
Annonce

Ribe: Man ser hans ansigt på en hel del "til salg"-skilte foran boliger rundt omkring i Ribe, men hvem er det, der gemmer sig bag Thomas Gerken?

- Jeg er en glad og oprimistisk person, men jeg kan også være utrolig stædig. Dog er det i mit DNA at være mægler, fortæller han.


Tanken om at skulle blive det (ejendomsmægler, red.), har jeg egentlig haft i mange år, men længe var det mere en uopnåelig drøm. Det er dog gået stærkt de senere år, hvor jeg tog først 10. klasse og HF på VUC, og siden Erhvervsakademiet. Det er jo en kæmpe sejr for mig at nå så langt.

Thomas Gerken


Det er dog huse, der handler om for Thomas. Hvis man kender den tv-reklame for Eurodan-huse, hvor en mands hoved er formet som et hus, fordi han hele tiden tænker på at bygge hus, så er det lige før, at Thomas Gerken kunne være personificeringen på ham. Tilmed har Thomas Gerken stort set selv muret samtlige 46.000 mursten op i det nye hus på Juuls Alle i Ribe.

Annonce

En uopnåelig drøm

Han begyndte nemlig som murerelev midt i 9. klasse, og derfor er det især de senere år gået stærkt for den 32-årige ejendomsmægler.

- Som ung havde jeg meget krudt i røven, og jeg var nok også lidt en rod. Jeg har altid skullet kæmpe for at lære, så i mine teenageår skulle jeg bare ikke gå i skole. Jeg tror dog, at jeg blev mere voksen, mens jeg arbejdede på Peppers, hvor jeg fik meget ansvar, og Mark (Lakolk, red.) fik mig overbevist om, at jeg skulle ud og være andet end murer. Han lærte mig, at man kunne hvad man ville, og det gav mig mod på det samtidig med, at jeg faldt mere til ro, fortæller Thomas Gerken, som derfor forfulgte drømmen om at blive ejendomsmægler.

- Tanken om at skulle blive det, har jeg egentlig haft i mange år, men længe var det mere en uopnåelig drøm. Det er dog gået stærkt de senere år, hvor jeg tog først 10. klasse og HF på VUC, og siden Erhvervsakademiet. Det er jo en kæmpe sejr for mig at nå så langt, siger han.

Thomas Gerken bruger rigtig meget tid med sin computer. Han understreger nemlig, at jobbet som ejendomsmægler er hans livsstil nu. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Når man sidder og snakker med Thomas, så kommer emnet nemt ind på huse og boligsalg. Han fortæller, at det er noget, han også ynder at snakke om ved familiefester, så på den måde er der ingen tvivl om, at Thomas lever og ånder for at være ejendomsmægler.

- Jeg har fået mulighed for at arbejde med min store passion. Når man finder det rigtig arbejde, så får man jo ikke en følelse af at gå på arbejde, og det er sådan, jeg har det nu. At være ejendomsmægler kan både være verdens bedste og værste job, for det kan gå mig personligt på, hvis jeg taber en boligvurdering eller ikke kan sælge et hus inden for rimelig tid, fortæller han.

Annonce

Oscar gør mig glad

Thomas Gerken har stadig svært ved at sidde stille, men nu bruger han den overskydende energi positivt frem for negativt, som det var tilfældet, da han var unge. Så når computer og telefon lægges væk, og arbejdet sættes på pause, så er det gerne Oscar på 2½, der får opmærksomhed.

- Det gør mig vildt glad, når jeg kan hente ham fra daginstitution hver dag og være sammen med ham. Han begynder jo at give meget tilbage, og vi elsker at tage på ture til eksempelvis Lintrup Zoo, Ribe Svømmebad eller Legoland. Jeg elsker at tilbringe tid med min familie, fortæller han og tilføjer dog, at hvis han og Nicoline ikke ved, hvad de skal lave, så putter de Oscar i bilen for at køre ud for at se på huse, blandt andet nogle af dem, han har solgt.

- Heldigvis bakker Nicoline rigtig meget op, og hun har også armene oppe over hovedet, når jeg får solgt en bolig, fortæller han.

Kort om Thomas

Thomas Gerken er 32 år og gift med Nicole. De bor med deres fælles barn, Oscar på 2½, og Nicoles to større børn.

Thomas er opvokset i Vejen, men flyttede som 14-årig med forældrene til Egebæk-Hviding, da de (Hanne og Jens Otto Gerken) overtog forpagtningen af hallen. Siden da har Thomas boet i nærområdet.

Han er uddannet murer og senere ejendomsmægler. I 2018 blev han daglig leder hos EDC i Ribe, men i foråret 2020 blev han selvstændig ejendomsmægler med firmaet Ribe Mæglerne.

Annonce

De seks skarpe

Tre ord der beskriver dig selv?

- Hårdtarbejdende, optimistisk og vedholdende

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Ribe?

- At man har det godt lokalt, og at der er god opbakning til nye virksomheder. Man kan tydeligt mærke arven ved gå i byens gader og stræder.

Hvad laver du om 10 år?

Så har jeg stadig Ribe Mæglerne. Det kommer jeg til at have resten af mit liv.

Hvilke tre ting skal du have med på en øde ø?

- Min computer, så jeg kan tjekke boligsiden, en lighter og Oscar.

Hvad er din største last?

- At jeg ikke kan sige nej.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skulle vi så lave?

- Så skulle vi køre en tur ud og se huse, vi har solgt. Senere skulle vi spise på en af byens gode restauranter, og så skulle vi ned til Anders på Strygejernet og drikke øl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce