Annonce
Ugeavisen Ribe

Endnu en aflysning: Folkemødet for Genforeningen i Ribe aflyses

Det seneste folkemøde i Ribe var en stor succes, men nu har arrangørerne af folkemødet for Genforeningen valgt at aflyse maj måneds arrangement. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Folkemødet "Grænsen" den 21.-24. maj i anledning af 100 årsjubilæet for Genforeningen, er af projektledelsen blevet aflyst på grund af corona-pandemien.
Annonce

Ribe: Der bliver ingen folkefest - eller folkemøde - i Ribe i Kristi Himmelfartsdagene, den 21.-24. maj. Det kæmpestore arrangement, som skulle markere 100 året for Genforeningen, er nemlig blevet aflyst som følge af den verserende coronavirus-pandemi.

- Det er grundet pandemien og hele usikkerheden omkring forløbet af de kommende uger og måneder, at projektledelsen og formandskabet bag folkemødet har valgt at aflyse. De forskellige scenarier mulige scenarier for maj måned giver ingen reel tro på, at der allerede til den tid vil findes folkelig opbakning til et så stort arrangement, som folkemødet lægger op til, eller at det vil være ansvarligt at holde fast i det, fortæller sognepræst og projektsekretær Signe von Oettingen i en pressemeddelelse.

Forberedelserne har stået på i næsten to år, og der har været truffet aftaler med over 200 medvirkende, mens ca. 50 frivillige i månedsvis – mange endda helt fra idéfasen – har været involveret i de omfattende forberedelser. Desuden nåede gæster at reservere næsten 2.000 billetter til de i øvrigt gratis arrangementer.

Annonce

Gennemføres måske senere

Folkemødet, der har Ribe Stift som initiativtager, var et af Genforeningsjubilæets fyrtårne og den største enkeltbegivenhed med ca. 180 programpunkter og forventning om mere end 10.000 deltagere i løbet af de fire dage i maj.

- Projektledelsen og formandskabet beklager naturligvis stærkt, at det har været nødvendigt at træffe beslutning om aflysning, ikke mindst overfor de mange mennesker, der har bidraget til at udvikle arrangementet, siger Signe von Oettingen.

Det vil i de kommende dage og uger sammen med Genforeningen 2020, bevillingsgivere og øvrige samarbejdspartnere blive undersøgt, om der vil være mulighed for at gennemføre Folkemødet eller elementer i det på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce