Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjerg Kommune reagerede hurtigt på defekt lys ved Ribe Stadion - men fandt ingen fejl

Det var helt mørkt til sidst i kampen mellem Ribe BK og Blåbjerg BK, og derfor blev kampen afbrudt før tid. Genrefoto
Tekniker fandt ingen fejl på ellers defekt lys få timer inden Ribes serie 1 kamp fredag. Derfor blev kampen mod Blåbjerg afviklet i god tro, men i værste fald kan Ribe BK taberdømmes, da kampen blev afbrudt ved stillingen 4-0 til Ribe BK.
Annonce

Ribe: Da Ribe BK fredag aften spillede mod Blåbjerg BK i serie 1, måtte kampen afbrydes efter 84 minutter, da der var blevet for mørkt til, at kampen kunne blive færdigspillet.

Lyset over kunstgræsbanen var nemlig defekt, men forud for kampen havde både Ribe BK og Esbjerg Kommune forsøgt at få lyset repareret.

Fejlen blev opdaget torsdag aften, og fredag formiddag fik Esbjerg Kommune at vide, at lyset var defekt. Samme eftermiddag kom en el-tekniker ud for at kigge på fejlen, men der blev ikke fundet nogen fejl, og lyset blev derfor godkendt.

Således har forløbet ikke været som tidligere beskrevet i denne avis, hvor Ribe BK-træner Klaus Nielsen efter kampen fik forklaret over for avisen, at man havde gjort Esbjerg Kommune opmærksom på fejlen tidligere på ugen op til kampen.

- Det er da en træls sag, men lige nu er vi ved at finde ud af, hvor filmen er knækket. Vi skal helt sikkert have fundet kilden til den her fejl, og jeg mener helt sikkert, at vi har reageret så hurtigt, som vi skal i det her tilfælde, siger Birthe Nørgreen, kontorchef i Fritid i Esbjerg Kommune, som står på lyset på de kommunale anlæg.

Annonce

Manuel betjening

Formand i Ribe BK, Simon Hansen, ærgrer sig også over forløbet.

- Vi afviklede kampen i god tro, så jeg håber, at vi kan finde en løsning nu og på sigt. Vi kunne rigtig godt tænke os, at der kom en manuel betjening af lyset, siger Simon Hansen, som dermed refererer til, at man i dag skal booke både tid og lys over kunstgræsbanen hos Esbjerg Kommune, og således er det ikke muligt for brugerne i Ribe selv at tænde lyset over banen.

Der er blevet indgivet en sportslig protest over kampen fra Blåbjerg og DBU, men Simon Hansen forklarer, at han har forsøgt at forklare dem, hvordan tingene hænger sammen. I værste tilfælde kan den forkortede kamp betyde, at Ribe BK taberdømmes i kampen, man ellers vandt 4-0.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce