Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjerg Kommunes turistchef: - Mandø skal støttes med respekt for øens indbyggere

Pia de Place ser gerne en permanent støtte til Mandø, men støtten skal ske på den rigtige måde.
Hvis man støtter Mandø på den rigtige måde, ser turistchefen som en stor fordel for øen.
Annonce

Ribe: Der er i øjeblikket flere partier i folketinget, som ønsker at gøre ordningen med støtte til de mindre danske øer og et større fradrag for sommerhusejere permanent.

Pia de Place, der er konstitueret turistchef i Esbjerg og Fanø kommuner, er meget positiv, overfor udsigten til en permanent støtte til øer som Mandø.

- Hvis der kom en permanent støtte til de danske småøer, vil det da klart styrke Mandø. Men det er meget vigtigt, at støtten gives på den rigtige måde. Om sommeren har Mandø det jo rigtig fint, og der er masser af turister, men hvis man kunne give en støtte, der kunne udvide sæsonen vil det jo være dejligt. Det ville være en meget stor fordel for øen og dens indbyggere, siger turistchef Pia de Place.


Hvis der kom en permanent støtte til de danske småøer, vil det da klart styrke Mandø. Men det er meget vigtigt, at støtten gives på den rigtige måde.

Pia de Place


Hun har oplevet, at Mandø har haft et rigtig godt og meget travl turistsæson i år, men hun opfatter sæsonen komprimeret.

- Der har virkelig været mange gæster på Mandø denne sommer, og jeg kunne sagtens forestille mig, at en støtte vil kunne gavne Mandø rigtig godt. Men det skal ske på en måde, så det passer sammen med øen og dens faciliteter. Hvis en støtte kan medvirke til at udvide sæsonen, og tjene penge på andre tidspunkter af året end højsæsonen vil en støtte være kærkommen., siger hun.

Annonce

Skal bevare øde ø fornemmelse

- Inden man tager initiativer er det vigtig, at man drøfter det med øens indbyggere. Mandø er jo en perle og en helt særlig turistattraktion, og det er vigtigt, at man bevarer følelsen af at være på en øde ø. Som det hele fungerer nu, er der et godt sammenspil mellem øen og mængden af turister.

Hun kan ikke vurdere, om der mangler sommerhuse på øen, men hun fortæller, at der er udstykket jord, som kan bygges sommerhuse, hvis man er interesseret i at opføre et hus på øen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce