Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjerg og Fanø kommuner samler kræfterne: Vadehav og Vesterhav er overskriften på nyt turismesamarbejde

Esbjerg og Fanø kommuner kan i fællesskab byde på både smuk natur, kultur og spændende byer, og derfor er et turismesamarbejde oplagt mellem parterne. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er store forventninger til den destination, der skal markedsføre turismen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Ribe: Der arbejdes i øjeblikket på de sidste forberedelser forud for dannelsen af den destination, som skal markedsføre Esbjerg og Fanø kommuner på det turistmæssige felt.

Formål med destinationen er at udnytte de stærke kompetencer, der er indenfor strategisk destinationsudvikling, produkt- og forretningsudvikling samt markedsføring og gæsteservice, og hos Claus Pedersen fra Ribe, der er næstformand i samarbejdsudvalget bag organisationen, er der store forventninger til destinationen. Han havde dog gerne set Tønder som en del af samarbejdet.

- Jeg har store forventninger til den nye destination, men jeg ærgrer mig over, at vi ikke er blevet større. Jeg havde gerne set, at vi havde været tre kommuner med i destinationen, og Tønder skulle helt klar også have været med. Men det ønskede de ikke. Nu er vi så Esbjerg og Fanø kommuner, og jeg mener helt klart, at vi har noget at byde på, siger han.

Annonce

Det perfekte samarbejde

Samarbejdsudvalget er tæt på at ansætte den person, der skal være direktør for den nye destination, som har fået arbejdstitlen ”Vadehav og Vesterhav”.

Claus Pedersen tror på, at turismen vil blive styrket, når den nye turismeorganisation er dannet. Foto: Bo Maimburg

- Der er allerede gjort et stort arbejde for at samle aktørerne i de to kommuner, og det arbejde, der allerede er startet op, vil fortsætte ind i 2021, som vi opfatter som et overgangsår. Vi har bevist, at vi kan lære af hinandens forskelligheder i de to kommuner, og det vil gavne hele destinationen. Vi er to stærke aktører, som matcher hinanden, og jeg føler, at hele arbejdet har været præget af, at vi alle har været målrettede og konstruktive, siger Claus Pedersen som sætter stor pris på, at de to kommunalbestyrelser har sagt ja til at give dem økonomien til en glidende overgang ind i 2021.

Annonce

Det bliver godt

Fanøs borgmester, Sofie Valbjørn, har ligeså store forventninger til destinationen.

Sofie Valbjørn, borgmester på Fanø, glæder sig over, at dannelsen af den nye destination er gået problemfrit. Arkivfoto

- Jeg tror virkelig på, at der er muligheder i den nye destination. Der er nogle helt klare styrker og synergier, som vil gavne begge parter. Desuden er vi forskellige, og det ser jeg som en stor fordel. Vi har den smukke natur på Fanø og Mandø, de smukke byer i Ribe og Sønderho og så har vi alle de fantastiske museer og storbyen i Esbjerg, siger Sofie Valbjørn.


Jeg tror virkelig på at der er muligheder i den nye destination. Vi har den smukke natur på Fanø og Mandø, de smukke byer i Ribe og Sønderho og så har vi alle de fantastiske museer og storbyen i Esbjerg,.

Sofie Valbjørn


- Vi har noget at sælge, og der er noget at komme efter for turisterne. Jeg har også oplevet, at vi her i forberedelsesfasen har vist, at vi er på bølgelængde, og arbejdet har været uproblematisk. Der er ingen af os, der tænker ”hvad får jeg ud af det”, og det gør bare samarbejdet lettere. Jeg er helt sikker på, at turismen bliver styrket i begge kommuner, for vi har i forvejen et godt samarbejde, og nu bliver det formaliseret, siger hun.

Annonce

Samme begejstring i Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, deler Fanøborgmesterens begejstring.

Vadehav og Vesterhav

I destinationen skal der ligge det overordnede ansvar for turistudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Der er tale om en organisation med stærke kompetencer indenfor strategisk destinationsudvikling, produkt- og forretningsudvikling samt markedsføring og gæsteservice.

Foreningen bag destinationen forventes formelt stiftet på en generalforsamling i november, hvor alle virksomheder med relation til turisme i Esbjerg og Fanø Kommuner kan deltage.

- Jeg tror på, at vi, når vi får samlet aktørerne i en ny fælles ramme, kan få en stærkere stemme, og det betyder, at man kan nå længere ud og tiltrække flere turister til området, og dermed udnytte turist potentialet bedre. Vi har sol og strand, kultur, Skandinaviens ældste by, en storby, og så har vi noget helt unikt på Mandø, siger Jesper Frost Rasmussen.

- Jeg mener, at vi har så meget at byde på, og der er ikke ret mange destinationer, der kan matche det, og det bliver en klar fordel for alle i turistbranchen. Samarbejdet mellem Esbjerg og Fanø har været forbilledligt, og det har været en fornøjelse at følge det på sinelinjen. Alle er kommet ind i arbejdet med den bedste tilgang, og der er så meget åbenhed, og det glæder mig, siger Jepser Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce