Annonce
Ugeavisen Ribe

Et døgn i kræftens tegn: Stafet for Livet i Ribe er fyldt med gode stunder

Big Band Ribe sørgede for glad musik, da første runde blev gået lørdag formiddag. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Jeg var med til dette års Stafet for Livet i Ribe, og det var en oplevelse, jeg ikke har villet være foruden.
Annonce

Endnu et døgn er gået og endnu en stafet blev klaret i fin stil fra samtlige 673 deltagere ved årets Stafet for Livet. Jeg var selv med for første gang i år og var klar, da det hele blev sat igang lørdag lidt efter klokken 11.

Klokken 11.27

Mens fighterne går rundt på den første runde og jeg kan nyde det flotte og rørende syn med Big Band Ribe i forgrunden og alle de gulklædte fightere, går mine tanker til én af dem, der måtte lade livet til kræft.

Et godt år

Årets Stafet for Livet i Ribe samlede omkring 290.000 kroner til Kræftens Bekæmpelse, hvillket er lidt mere end den hidtidige rekord fra for to år siden.

Der blev gået 20.743 runder - svarende til 8.297 kilometer - af de 673 deltagere.

Stafet for Livet i Ribe gentages igen til næste år i weekenden den 12.-13. september.

Annonce

Klokken 13.15

På vores hold er det blevet tid til "børnerunden", en time hvor holdets børn dyster om at løbe flest omgange. Jeg selv har lagt de første ti runder på den 400 meter lange bane samt én tur på den smukke 2,8 km rute inde i Ribe bag mig. Jeg nyder den dejlige stemning, og den dejlige musik, som kommer fra scenen.

Annonce

Klokken 14.32

Benjamin, vores søn, har sin bamseskildpadde, Skilla, med til stafetten, og nu går turen til bamsehospitalet. Skilla har nemlig fået en hjernerystelse, så Michelle hjælper Skilla med at få en forbinding om hovedet. Der blev lappet en masse bamser sammen til den hyggelige aktivitet.

På tur ud i byen med tankerne rettet mod alle dem, der kæmper mod kræft. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Klokken 17.08

Det er tid til en stund med eftertænksomhed. Familiens tre medlemmer skriver og tegner på hver vores lyspose. Mine tanker går til alle dem, der kæmper nu og dem, har gjort det tidligere og enten vundet eller tabt. Det er en skøn stund.

De gule fightere gik forrest på den første runde lørdag formiddag. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

Lysceremoni 21.35-22.15

Mørket er faldet på, og alle er samlet ved lysposerne, der er formet som et hjerte. Foran mig står Benjamin og hans kammerat, der snakker om hver deres person, de holder af, der har eller er ramt af kræft.

Liselotte Christensen går på scenen og giver os alle en smuk og tankevækkende tale med et personligt aftryk. Det er en stærk og vedkommende tale. Imens hun taler, klemmer Benjamin sig ind mellem mig og min ægtefælle for at få varmen, og vi står alle tæt sammen og nyder den stemningsfulde aften.

De gule fightere var de første, der kunne trykke på tællerne efter den første runde. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

02.35

Natten er godt i gang. Vinden suser i træerne, og ilden knitrer i bålstederne. På mine natterunder møder jeg blandt andre Dennis Madsen, der er opvokset i Ribe, men nu bor i Vejle. Han er med for tredje år, og har masser af venner og familiemedlemmer at tænke på i disse timer.

- Jeg løber ikke normalt, og selv om jeg vidste, at jeg skulle tage en nattetørn, så har jeg løbet meget i løbet af dagen. Det er ikke hårdt at løbe om natten, for jeg er vant til at være oppe, og så er der er en dejlig ro og stilhed derude, siger Dennis Madsen, som på sine ture løber med en termokop med kaffe og bailey i foran sig som et slags lokkemiddel.

Der var mange tankevækkende og smukke hilsener på de mange lysposer. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce

9.14

Det siler ned med regn, min krop og fødder er ømme af alle de tilbagelagte kilometer, så runderne foregår nu i gåtempo. Mens jeg tager mine sidste runder tænker jeg på de ord, som borgmester Jesper Frost Rasmussen sagde i sin åbningstale til stafetten for næsten et døgn siden - nemlig at vi alle tager kampen op og kæmper videre, også når det er hårdt.

Jeg er i den heldige situation, at min kamp slutter her. For mange fortsætter en meget hårdere kamp, om det så fortsat er kampen mod kræften, tabet af en savnet eller eftervirkningerne af et sygdomsforløb så er jeg er klar til at kæmpe med dem igen næste år.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen holdt den flotte åbningstale til stafetten lørdag formiddag. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Isabella Maimburg sang Ribes egen Stafet for Livet sang på smuk vis hele tre gange i løbet af døgnet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Isabella sang, mens far Bo spillede Ribes helt egen Stafet for Livet sang. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Michelle sørgede for, at skildpadden Skilla fik forbinding om hovedet på bamsehospitalet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Dennis Madsen med sin termokop og hans svoger Frank Rosenberg på en af de mange natterunder. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Søndag formiddag kunne det afsløres, at rekorden for indsamlede penge med stor sandsynlighed blev slået i år. Foto: René Aunsbjerg Fogh
De gule fightere gik forrest på den første runde lørdag formiddag. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Big Band Ribe sørgede for glad musik, da første runde blev gået lørdag formiddag. Foto: René Aunsbjerg Fogh
I en cykelkonkurrence handlede det om ved at være i bevægelse hele tiden at cykle 10 meter på kortest mulig tid. Foto: René Aunsbjerg Fogh
I en cykelkonkurrence handlede det om ved at være i bevægelse hele tiden at cykle 10 meter på kortest mulig tid. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der var mange tankevækkende og smukke hilsener på de mange lysposer. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lysposerne var sat op, så de formede et hjerte. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Mange var med til den stemningsfulde og smukke lysceremoni. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Undertegnede (t.h.) på én af de mange ture rundt på den 400 meter lange runde.
Tid til eftertanke og skriveri på en lyspose. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der var 41 gulklædte fightere til årets stafet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Der var 41 gulklædte fightere til årets stafet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Ansigtsmaling ved holdets telt. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Når stafetten skulle skifte ejermand foregik det her i rullefald fra Liselotte Christensen, der afleverede pinden videre. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce