Annonce
Ugeavisen Ribe

Et halvt år efter altødelæggende brand: Fotoforretning i Ribe klar til at genåbne

Håndværkerne lægger i denne uge sidste hånd på renoveringen af Lasbo fotobutikken i Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Efter en totalrenovering og lukkede døre i et halvt år efter omfattende brand- og røgskader, kan Lasbo Photocare atter slå dørene op.
Annonce

Ribe: Det har i den grad været et turbulent år for Lasbo PhotoCare i Ribe. I det sene forår gik butikkens tidligere ejer konkurs, hvorefter den kort efter blev købt af Frank Leed, der også driver to fotobutikker i Esbjerg. Men i slutningen af maj ramte endnu en bombe, da røgen fra en brand i kælderen ødelagde det meste af butikken og gjorde det nødvendigt med en større renovering.

Nu - et halvt år senere - er Lasbo Photocare imidlertid klar til at åbne igen. Atelieret på førstesalen er færdigt og i denne uge gøres selve butikslokalet i stand, så bestyrer Minna Poulsen formentlig kan åbne i næste uge.

- Det bliver så fedt. Jeg føler mig virkelig privilegeret. Butikken har virkelig fået en tiltrængt modernisering, for det har været skrællet helt ned til skelettet. Det er jo egentlig den samme butik, men alligevel en helt ny butik, siger Minna Poulsen, mens hun går rundt i det nye atelier.

Her er bjælker i loft og vægge gjort synlige, og rummet virker en smule større end førhen.

Minna Poulsen er begejstret for udseendet i det nyt atelier hos Lasbo Photocare. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det gør jo, at jeg kan have plads til større grupper, når jeg må det igen, forklarer hun og tilføjer, at Photocare koncepter som "mig og min bedste", "mig og mit kæledyr" samt meget andet vil blive muligt.


Butikken har virkelig fået en tiltrængt modernisering, for det har været skrællet helt ned til skelettet. Det er jo egentlig den samme butik, men alligevel en helt ny butik

Minna Poulsen


- Vi får også et nyt pasfotosystem, som gør, at billederne kan sendes direkte til kommunen, siger Minna Poulsen.

Annonce

Skal være billedhåndværkere

I stueetagen bliver der mere fokus på - som Minna siger det - at være billedhåndværker frem for at skulle sælge fotoudstyr.

- Vi vil kunne lave alt med folks billeder, men samtidig stadig sælge udstyr, blot i mindre grad. Vi får mere til den brede interesse, og kan eksempelvis sætte festsange op, printe i storformat, restaurere gamle billeder og meget andet, fortæller Minna Poulsen, som yderligere nævner, at man vil få et kæmpe udvalg af rammer og forskellige gaveartikler til turister i form af eksempelvis citat- og postkort.

- Det er en stor styrke for butikken her, at vi nu også kan trække på Photocare butikkerne i Esbjerg, siger Minna Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce