Annonce
Ugeavisen Ribe

Et kig tilbage på Ugeavisen i 1989

Sådan så forsiden ud på Ugeavisen Ribe den 7. februar 1989.

Hvad skrev UGE-Avisen Ribe om i februar 1989, og hvilke tilbud kunne man få? Det kan I læse om her.

Annonce

Ribe: I februar 1989 læse om, at årets idrætspriser var gået til Høm-Seem Idrætsforening, hvis fodboldhold i efteråret var rykket op til serie 3, mens lederprisen gik til formand for Ribe Svømmeklub, Vibeke Karlby.

I midten af måneden kunne man blandt andet læse om, at kendskabet til Ribe by skulle udbredes for at få flere elever til byens seminarium. Ribe Statsseminarium var for nylig blevet reddet efter en folketingsbeslutning, der indebar lukning af seminarierne i Tønder og Esbjerg. Dog var der udefra gjort anstrengelser for at sætte Ribe i et dårligt lys, og det ville blandt andet seminarielektorerne Uwe Dall og Birgitte Sperber gøre noget ved.

Et nyt tiltag i Ribe Handelsstandsforening så også dagens lys i februar 1989, nemlig de såkaldte A-aktiviteter, der skulle trække kunder til byen. Mens man også kunne læse om daværende turistchef Hein Lorenzen, der fyldte 60 år.

Sporten fyldte en del i avisens spalter, og i slutningen af månedens kunne man læse om, da Ribe HKs herrer vendte tilbage til landets bedste række, 1. division. Dengang var det med Åge Uhre i målet, Carsten Ugelvig som anfører samt blandt andre John Bruun, Ole Lauridsen og John Jacobsen som træfsikre målskytter. Også Ribe HKs damer var at finde i 1. division, hvor holdet klarede sig fri af nedrykning med spillere som Susanne Knudsen og Ingelise Mortensen på holdet.

I månedens aviser fyldte annoncerne - som i dag - en del. Heri kunne man se tilbud på kødudskæringer hos Kvickly, mens Favør, som dengang lå i Saltgade 9 eksempelvis havde tilbud på 30 Danæg til 19,95 eller to poser Rød Gevalia til 50 kroner. Derudover kunne man hver uge se den følgende uges tv-program, mens man i Ribe Bio kunne se den helt nye film med Eddie Murphy, Coming to America, Bruce Willis i Die Hard eller i løbet af vinterferien farvefilmen Far til Fire og Ulveungerne.

Ugeavis i mange år

Den allerførste udgave af Ugeavisen Ribe - eller forbrugerblad som det blev kaldt dengang - kom på gaden 1. september 1970, hvor Aage Witzel Pedersen var ansvarlig. Senere stod Henning Garfield Lauridsen for avisen i en lang årrække.Derfor har der selvsagt været bragt tusindsvis af nyheder ud til folket gennem de 52 udgivelser hvert eneste år.

I den kommende tid vil redaktionen kigge tilbage på nogle af de aviser, der er blevet lavet for eksempelvis 15, 20, 25 og 40 år siden.

Ugeavisen var også dengang en indgang til de lokale håndværkere, men dengang så telefonnumrene noget anderledes ud end i dag.
En af de interessante historie fra februar 1989 var, at seminariet ville væk fra, at der blev snakket dårligt om Ribe.
Sporten fik en del spalteplads i 1989, da Ribe HKs håndboldhold var førende i Danmark.
Favør havde blandt andet gode tilbud på æg, frosne pommes frites og meget andet.
Der var også plads til konkurrencer i Ugeavisen, som da der her blev spurgt til, om man kunne genkende de forskellige firmavogne, der kørte rundt i området.
Tv-programmet var en fast del af Ugeavisens spalter i mange år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce