Annonce
Ugeavisen Ribe

Første gadefest i Ribe samlede alle aldre i gaderne - men der er plads til forbedringer

Den første gadefest i Ribe samlede flere end normalt i gaderne. Men der kunne have været flere aktiviteter for alle aldre, lyder den første evaluering i handelsforeningen. Foto: Jacob Schultz
Ribe Handel inviterede fredag og lørdag til gadefest i Ribe. Resultatet var overvejende positivt, men der kunne have været flere aktiviteter i gaderne, lyder første evaluering.

RIBE: Det normale handelsliv i Ribes gader fik fredag og lørdag et ekstra gran salt og festligt kolorit, da den lokale handelsforening i Ribe for første gang inviterede til gadefest i indre by.

Med musikalske optrædener, danseshows og udendørs servering forsøgte Ribe Handel at få skabt en ekstra festlig stemning og shopping-dag for på den måde få lokket endnu flere handlende end normalt til butikkerne.

Og det lykkedes ret godt, lyder den umiddelbare vurdering fra handelsforeningen.

Annonce

- Jeg synes, at der var en ret god stemning i gaderne. Og nogle af de handlende er da også allerede vendt tilbage med positive tilbagemeldinger. Blandt andet en handlende, der nåede at indhente sit budget for april, alene fordi der kom flere i byen end normalt om lørdagen, fortæller Marianne Gøgsig, der er City-koordinator i Ribe Handel.

Manglende aktivitet

På nogle måder var det dog tydeligt, at det også var første gang, at der var gadefest i Ribe. Og at ikke alle handlende vidste, hvad de skulle stille op med gadefesten.

Ikke ret mange benyttede muligheden for at flytte handlen ud i gaden på en kreativ, iøjnefaldende og anderledes måde. Som for eksempel den ret nytilkomne Hornfabrikken, hvor en viking med horn serverede smagsprøver på butikkens mjød ude på gaden foran butikken.

- Vejret var selvfølgelig også lidt køligt og blæsende især fredag. Og det er jo frit for butikkerne, om de vil være med. Men det er da en god mulighed for at få noget ekstra gang i det. Så jo, der kunne da godt have været nogle flere aktiviteter, indrømmer Marianne Gøgsig og peger i den forbindelse også på sig selv og handelsstandsforeningen.


Vi vil gerne sprede gadefesten rundt i hele byen og i alle gader, så det ikke kun bliver på de sædvanlige steder som Domkirkepladsen og Skibbroen, hvor folk alligevel kommer, at der sker noget. Men det kræver, at der er aktiviteter nok, så det ikke bliver for spredt

Marianne Gøgsig, City-koordinator, Ribe Handel

- Vi vil gerne sprede gadefesten rundt i hele byen og i alle gader, så det ikke kun bliver på de sædvanlige steder som Domkirkepladsen og Skibbroen, hvor folk alligevel kommer, at der sker noget. Men det kræver, at der er aktiviteter nok, så det ikke bliver for spredt, fastslår hun.

Annonce

Laver evaluering

Planen er, at Ribe Handel nu vil evaluere gadefesten internt og med de handlende. Derfor sætter Marianne Gøgsig det på som et punkt på dagsordenen til det næste bestyrelsesmøde i Ribe Handel den 10. maj.

Men forhåbningen er, at gadefesten i Ribe kan blive en tilbagevendende begivenhed i udviklet form.

- Det her var jo første gang, og der er selvfølgelig plads til justeringer. Men alt i alt gik det nu fint, synes jeg, og så jeg håber, at vi kan vende tilbage med en gadefest, hvor der bliver endnu flere aktiviteter og tiltag, slutter citykoordinatoren i Ribe Handel.

Duoen Sunbrothers gik rundt i gaderne og sørgede for at varme handelslivet op med festlig rock og rul. Foto: Jacob SchultzHornfabrikken udnyttede muligheden til at invitere til et glas mjød serveret af en viking ude på gaden foran butikken. Foto: Jacob SchultzSelvom der var lidt mere blæst og mindre varme end ønsket, fik gadefesten lokket flere ud blandt de handlende i gaderne end normalt. Foto: Jacob Schultz


Gadefest i Ribe

Ribe Handel ville allerede i 2020 have arrangeret en gadefest i Ribe. Men på grund af corona blev det først i år.

Til gadefesten diskede blandt andet Jønnes Megagrill op med retter på J. Lauritzens Plads, Porsborg serverede gourmethotdogs på Domkirkepladsen, Sun Brothers gik rundt i gaderne og optrådte med Elvis og jazz-musik, og så lavede "Kom og Dans" af flere gange danseopvisning foran Toldboden.

Planen er, at gadefesten i Ribe skal blive en årligt tilbagevende begivenhed. Den første gadefest bliver evalueret til bestyrelsesmødet i Ribe Handen den 10. maj.Annonce
Ugeavisen Ribe

Stoffer, brækkede næser på betjente og anmeldelse af voldtægt: Ikke alt var lige festligt til Tulipanfesten

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Annonce