Annonce
Ugeavisen Ribe

Familie med fem børn i Ribe jonglerer med skole, arbejde og børnepasning

Familien Vester med, set fra højre, Lotte, Martin, Tilde, Emil, Mille, Ida og Karl William får klaret både arbejde, skole og børnepasning overraskende godt. En god struktur og rytme samt god forståelse fra arbejdsgivere hjælper meget på det. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Familien Vester fra Ribe består af mor og far og fem børn. De tre ældste klarer sig selv med onlineundervisning, men de yngste henholdsvis skal have hjælp til opgaver og leges med samtidig med forældrenes arbejdsopgaver, men den fordeling kører overraskende godt for dem.

Ribe: Rundt omkring i de små hjem har forældre til skolebørn fået en ekstra rolle efter børnenes skoler er lukkede og undervisningen enten foregår via computeren eller ved køkkenbordet.

Sådan er det også for Martin Grigel Vester og Lotte Bank Vester. De er begge jurister i henholdsvis Ribe Stift og Færdselsstyrelsen og arbejder begge hjemme, mens deres fem børn også får hjemmeundervisning. Tilde, 15 år, Emil på 14, som begge går på Riberhus Privatskole samt Mille på 11 år, der går på Ansgarskolen klarer i høj grad opgaverne selv, men 6-årige Ida, der går i 0. klasse på Riberhus Privatskole, og 2-årige Karl William kræver et andet fokus fra forældrene.

Arbejde og skoleopgaver kombineres rundt om køkkenbordet hos Familien Vester i Ribe. Her hjælper Martin Ida med at læse, mens Emil får onlineundervisning samtidig med at Lotte klarer nogle af hendes arbejdsopgaver. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Karl William er vores store udfordring herhjemme. Vi ønskede ikke at sende ham i vuggestue for at undgå smittespredning, så vi er på skift sammen med ham, mens Tilde, Mille og Emil også er gode til at hjælpe. Desværre bliver vi alligevel nødt til at afvise ham en gang imellem, siger Lotte Bank Vester.

- Men det kører overraskende godt det hele med at kombinere både børnenes skolearbejde og vores arbejde. Vi har en god struktur, understreger Martin Grigel Vester.

Annonce

God forståelse

De sørger for at have de mere lette arbejdsopgaver på blokken, mens de skal stå til rådighed for børnene.

- Derfor spreder vi vores dag mere ud og tager eksempelvis de mere komplekse opgaver tidligt om morgenen eller om aftenen. Vi er heldige, at det er relativt nemt at tage vores arbejde med hjem, og vi møder også stor forståelse for vores situation fra vores arbejdsgivere, tilføjer Martin.

Martin og Lotte hjælper på skift Ida med hendes skoleopgaver og leger med familiens mindste, Karl William. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Han har også store roser tilovers for, hvordan skolerne får løst opgaven med nødundervisning.

- Børnene er godt hjulpne af deres lærere, og det hele går nemmere nu end i foråret, hvor vi alle også var hjemsendt. Det virker som om skolerne er bedre i stand til at håndtere opgaven, siger Martin Grigel Vester.

Annonce

Bedre at være på skolen

Mens Martin og Lotte på skift hjælper Ida og underholder Karl William, så sidder de større børn på hvert deres værelse og har onlineundervisning. Det mener de alle er okay, men de vil hellere være i rigtig skole.


Børnene er godt hjulpne af deres lærere, og det hele går nemmere nu end i foråret, hvor vi alle også var hjemsendt. Det virker som om skolerne er bedre i stand til at håndtere opgaven.

Martin Grigel Vester


- Dagen kan godt blive ret lang, når vi næsten kun skal kigge ind i skærmen, mener Emil, mens både han, Mille og Tilde savner vennerne.

- Jeg vil helst være tilbage på skolen, for jeg savner den fysiske kontakt med både min lærer og mine klassekammerater. Jeg føler, jeg lærer mere ved normal undervisning, og jeg er da også lidt nervøs omkring mine afgangseksamener til sommer, siger Tilde.

Der går dog noget tid, før børnene igen kan se deres klassekammerater. Men familien er ikke nervøs over, at det hele skal fortsætte yderligere godt to uger som minumum.

- Vi har fundet en god dagsrytme, og vi er forberedt, så vi skal nok få det til at køre, siger Martin Grigel Vester.

Familien Vester i Ribe med fem børn arbejder hjemme og har hjemmeskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce