Annonce
Ugeavisen Ribe

Lynddahl sælger en del af virksomheden: Ung direktør giver stafetten videre

Rasmus Lynddahl overlader direktørrollen for Lynddahl på Industrivej til Claus Lykke. Pressefoto
Ribevirksomheden Lynddahl har solgt en del af virksomheden på Industrivej i Ribe. Samtidig træder Rasmus Lynddahl tilbage som direktør for at få en mere overordnet rolle i koncernen.

Ribe: Efter tre år med stor vækst har Rasmus Lynddahl med opbakning fra sin familie og en samlet bestyrelse solgt Lynddahls tekniske plast profilafdeling til virksomheden Inter Primo.

- Salget sker fordi, vi har valgt at fokusere på vores andre kerneprodukter i fremtiden. Det handler om slanger til have- og industrisegmentet, mikrorør til fibernet og biomedier til spildevandsrensning. Salget omfatter 14 ekstruderingslinjer, ledsagende udstyr, en robot i vores montageafdeling, samt 60 kunder, forklarer Rasmus Lynddahl.

Jeg har måttet indse, at 24 timer i døgnet ikke længere er nok til, at jeg kan klare opgaven, som jeg gerne vil, og det er årsagen til, at jeg har taget denne vanskelige beslutning.

Rasmus Lynddahl

- Det har i salgsprocessen været vigtigt for os at finde den bedste aftager til vores profilafdeling, og her har vi betragtet Inter Primo som den rigtige virksomhed, så vores trofaste kunder fortsat vil få den bedst mulige løsning, service og opmærksomhed i fremtiden.

Annonce

Han fastslår også, at der har været en god og konstruktiv dialog mellem Lynddahl og Inter Primo med fokus på at gøre det berigende for begge parter. De to virksomheder vil i de kommende måneder arbejde tæt sammen for at flytte produktionslinjer og kunder til deres fabrikker.

Det er Rasmus’ klare ambition at fastholde alle job i Lynddahl Group på trods af salget af den tekniske profilafdeling.

Han savner tid

Ligeledes har Rasmus Lynddahl besluttet at give stafetten som direktør i virksomheden videre.

- Jeg har måttet indse, at 24 timer i døgnet ikke længere er nok til, at jeg kan klare opgaven, som jeg gerne vil, og det er årsagen til, at jeg har taget denne vanskelige beslutning.

Det har været nogle travle år for Rasmus og den lokale stærkt forankrede virksomhed. Siden 2018 har Lynddahl købt den tyske virksomhed Mutag, som er specialist i biologisk vandrensning, etableret ny afdeling, bygget ny produktionshal og vækstet, så der i dag er 150 ansatte.

Det er derfor en virksomhed i fuld udvikling, ligesom der er spændende planer om snarlig opstart af produktion i Kina.

- Det har altid været meget vigtigt for mig at være synlig på fabrikken, som det var for min far. Men med udviklingen af ​​vores virksomhed i Ribe, såvel som vores opkøb i Tyskland, og nu med udsigt til at starte op i Kina, har det været meget svært at opretholde denne synlige ledelsesstil og tilgængelighed for alle medarbejdere, fortæller Rasmus Lynddahl.

Annonce

Prioriterer familien

Der er også private forhold med i overvejelserne.

- Et andet vigtigt element er min familie. Det er svært at få et voksende arbejdsliv til at gå hånd i hånd med mit familieliv.

Han slår også fast, at det ikke er et fravalg af Lynddahl og alle medarbejdere, kunder, leverandører og partnere, men derimod et tilvalg og en prioritering af sin familie.

- Jeg kommer ikke til at forlade Lynddahl helt, da jeg fortsætter som direktør for koncernen bag. Men det bliver med en helt anden arbejdsdag med fokus på videreudvikling af hele vores organisation. Dog vil jeg stadig komme forbi fabrikken af og til, siger han.

Annonce

Ny ekstern direktør er ansat

Virksomheden har ansat Claus Lykke til at tage over som direktør i Lynddahl. Det er første gang i virksomhedens historie, at en ekstern får den rolle.

Claus Lykke kommer fra plastindustrien, hvor han har været administrerende direktør i et stort, familieejet plastfirma de sidste seks år.

Der var fuld opbakning fra Bjarne og Jenny, da Rasmus ønskede at sælge en del af LYNDDAHL. Pressefoto

- Det har været vigtigt for os ved rekrutteringen af ​​Claus, at kemien var god, men også at han kender det grundlæggende ved at arbejde i en familieejet virksomhed og de værdier, der er forbundet med det. Vi vil fortsat kunne møde fleksibilitet og smidighed med tæt kontakt til ledelsen, og Claus vil kunne sikre denne synlighed i hverdagen i virksomheden.

Kort om Lynddahl

Lynddahl har eksisteret i 48 år. Det var oprindelig Rasmus' far og mor, Bjarne og Jenny Lynddahl, der startede virksomheden.

Den startede som en hobby i en garage, og virksomheden er siden vokset til en professionel virksomhed, der leverer plastprodukter til hele verden.

Rasmus Lynddahl overtog virksomheden i 2010, og han har siden sat sit tydelige præg samtidig med, at han har videreført passionen, traditionerne og værdierne videre.

Virksomheden er en af Nordeuropas største, mest kendte og mest anerkendte producenter af ekstruderede slanger og profiler til alle formål. Der er 150 ansatte.

- Claus tiltræder som administrerende direktør for Lynddahl den 1. oktober 2021. Vi er meget ydmyge og beærede over, at vi har været i stand til at tiltrække en så stærk kandidat, og vi er meget sikre på, at Claus er den rigtige til at overtage rollen og føre os sikkert igennem det næste kapitel, slutter Rasmus Lynddahl.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Rikke har fået grønne fingre

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribes tidligere borgmester fylder 80 år: Elsted blev borgmester og kom tæt Schlüter

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Grafiker og designer støtter Ribe Historie & Aktivitetspark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Når man glemmer at glæde sig

Ugeavisen Ribe

Farlig passage af hovedvej får længe ønsket lyskryds til 8 mio. kroner

Ugeavisen Ribe

Lene er mere end Ribes kulturnat: Går 10.000 skridt dagligt og spiller renæssancemusik

Ugeavisen Ribe

Stand-up topnavne i Ribehallen

Ugeavisen Ribe

Ny radikal kandidat i Ribe: Bedre dagtilbud er mit overskyggende fokusområde

Ugeavisen Ribe

Søs Egelind besøgte Ribe i ny programrække

Ugeavisen Ribe

STOR GUIDE TIL RIBES KULTURNAT:  Skattejagt, streetfoodmarked, trækfærge, kunstworkshop og meget andet

Ugeavisen Ribe

Støtte til Ribe Aktivitets- og Historiepark: Elektrikere bidrager til legepladsprojekt

Ugeavisen Ribe

Podcast, dans og skrevne ord: Elever digtede videre på kendt forfatters novelle

Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Familien Skondin sætter pris på nærværet

Ugeavisen Ribe

Tæt på realisering af legepark i Ribe: Der er nu indsamlet 10 millioner kroner

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Ribe

Ingen opbakning til turistbureau: Ribe Handels formand skyder med skarpt mod kommunen

Ugeavisen Ribe

Line giver kunderne hos Ønskebørn i Ribe en stor aften

Ugeavisen Ribe

Byrådspolitikere efter forglemmelse: Esbjerg Kommunes forvaltning bør lære af deres fejl

Ugeavisen Ribe

Tysk krimi fra Ribe vises på tv

Ugeavisen Ribe

Topaktuelle Kandis atter klar til Ribes største julefrokost

Ugeavisen Ribe

Hans er en sand krejler: Købte engang en pølsevogn og et læs hvidkål på Den Blå Avis

Ugeavisen Ribe

Profil Optik tilbyder gratis sportsbriller til børn

Ugeavisen Ribe

Lagkageløb og snitteri i SFO'en: Pigespejdere i Ribe vil have fat i nye medlemmer

Annonce