Annonce
Ugeavisen Ribe

Fantastisk udvikling: Ungdomshøjskole ved Ribe melder udsolgt til næste ophold

Forstander på Ungdomshøjskolen i Vester Vedsted, Lone Hee, kan melde om fuldt hus, når skolen i januar starter op efter juleferien. Her er hun sammen med eleverne Lena, Kristina, Amalie og Jonathan. Foto: Kåre Welinder
I 2018 var Ungdomshøjskolen i Vester Vedsted tæt på lukke, men nu kan skolen melde alt udsolgt, når man skolen op igen efter nytår.
Annonce

Vester Vedsted: Lone Hee har i den grad været med til at vende bøtten for Ungdomshøjskolen i Vester Vedsted.

Da hun blev ansat som forstander for to og et halvt år siden var elevtallet dalet til blot 22, og skolen var derfor truet på sin eksistens. Men nu har skolen gennemgået en så imponerende udvikling, at man ved skolestart 2021 kan tage mod 74 elever.

Det betyder udsolgt, og for Lone Hee er det da også en ganske utrolig udvikling, skolen har været igennem.

- Det er selvsagt vigtigt, hvor mange elever, der er. Det måles vi på, men man kunne også måle på, hvilket aftryk vi sætter på eleverne, siger Lone Hee og forklarer, at ordet frihed går igen, når elever og tidligere elever skal sætte ord på opholdet på UHR.

Annonce

Parathed

Og frihed har eleverne i Vester Vedsted. Blandt andet fordi man ikke er en efterskole, men en højskole for unge mellem 16 og 19 år.

- Vi skal heldigvis ikke vurdere uddannelsesparathed, så istedet handler det meget om paratheden hos den enkelte elev, siger Lone Hee.

- For eleverne er opholdet et personligt projekt. Vi giver dem anderledes udfordringer, så de kan lære sig selv bedre at kende. De er fri for presset med at skulle træffe beslutninger om karriere og uddannelse, og kan i stedet prøve sig selv af på andre måder i vores fag og projekter. De skal erfare, at de dur til noget, at de lykkes og mærke noget, der giver dem mod på mere, siger Lone Hee om skolens grundfilosofi.

Annonce

Alt har ændret sig

Bag det stigende elevtal ligger blandt andet, at man har ændret skolens forretningsdel og markedsføring. Fra tiden før Lone Hee er der ikke meget tilbage.

- Alt har ændret sig. Vi arbejder med en mere målrettet markedsføring, hvor vi sender elevers fortællinger ud de rigtige steder. Vi er blevet mere aktive på sociale medier, i samarbejdet med vejledere og udvekslingsorganisationer, og vi forsøger at tale direkte til de unge. De er vores bedste ambassadører, og vi oplever, at det spreder sig som ringe i vandet, siger Lone Hee, der understreger, at successen giver blod på tanden for fremtiden.

Flere forstandere

Da Lone Hee blev ansat den 1. august afløste hun Per Jacobsen, der besad stillingen i et år. Før ham var Svend Hansen forstander i to et halvt år, inden han selv opsagde sin stilling.

Lone Hee var i 2013 desuden viceforstander på Ungdomshøjskolen ved Ribe.

Lone Hee overtog rollen som forstander på UHR i sommeren 2018, og siden er det kun gået en vej med antallet af elever. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce